Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Με χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση η ψήφιση των νέων μέτρων

Την Τρίτη η συνάντηση των τριών


Ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο στους πολιτικούς αρχηγούς απομακρύνοντας τον βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη
Ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο στους πολιτικούς αρχηγούς απομακρύνοντας τον βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Την τελική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το δυσβάσταχτο πακέτο των νέων μέτρων θα κληθούν να επικυρώσουν σε νέα συνάντηση οι κυβερνητικοί εταίροι σε ραντεβού, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 3 μμ. Τα βλέμματα των πολιτικών αρχηγών είναι στραμμένα στις κοινοβουλευτικές ομάδες, αφού στόχος είναι να περάσουν τα μέτρα από τη Βουλή με μηδενικές απώλειες.

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφέστατο μήνυμα στην ΚΟ της ΝΔ απομακρύνοντας την Κυριακή τον βουλευτή Φθιώτιδας Νίκο Σταυρογιάννη, δείχνοντας το δρόμο και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Σταυρογιάννης σε συνεντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να προσδώσει στην ψηφηφορία για τα μέτρα χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, ενσωματώνοντας όλες τις δημοσιονομικές περικοπές στον προϋπολογισμό.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για να συζητηθούν οι εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, αφού βεβαίως έχει οριστικοποιηθεί, χωρίς να αποκλείεται και έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή.

Πάντως, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το έκτακτο Eurogroup, αφού σε σχετική  ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε: «Δεν νομίζω την Παρασκευή, δεν νομίζω» συμπλήρωσε.

Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Euroworking Group, ενώ στις 12 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για εκταμίευση της δόσης.

 
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: