Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η... ΦΑΒΑ Δείπνο στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε ταβέρνα του Πειραιά!



deipno-stelexon-toy-pasok-kai-tis-dimar-se-taverna-toy-peiraia 
Μπορεί ο Φώτης Κουβέλης να φοβάται το «ανοίγματα» της ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ για λόγους κατανοητούς, ωστόσο όμως στο παρασκήνιο η συνεργασία των δυο κομμάτων… μαγειρεύεται. Αυτό είναι απολύτως βέβαιο.

Προχθές το βράδυ στα Καμίνια του Πειραιά, 15 στελέχη που ανήκουν στο κεντροαριστερό χώρο, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, συνέφαγαν στην ταβέρνα  «Άλλη Σκάλα» ένα απλό μαγαζί με μεζέδες Σαντορινιούς, γευστικό κρασί του νησιού, σπεσιαλιτέ φυσικά η φάβα Σαντορίνης, κρέας και υπέροχες σαλάτες. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μερικοί ρεμπέτες μάλιστα παίζουν μπουζούκι και τραγουδάνε παρέα με τους πελάτες του μαγαζιού. 

Αυτή τη φορά οι πελάτες στο τραπέζι ήταν διαφορετικοί. Ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ, δυο υποψήφιοι στις εκλογές της ΔΗΜΑΡ, οι κύριοι Τσουρινάκης καιΑνανιάδης, ο πρώην υπουργός ναυτιλίας επι κυβερνήσεων Σημίτη, Σταυρός Σουμάκης, ο δημοσιογράφος Νίκος Φίλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά Στέλιος Μπρατσώλης, ο αντίπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσικάρης, ο κ. Χρ. Τσούκας από την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής, και τέσσερις πέντε ακόμη που ζητούμενο τους είναι η ένωση του χώρου.

Υπέρμαχος της ένωσης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης που παρουσιάζει το βιβλίο του την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο της πόλης τον κ. Μπουτάρη. Τους έλεγε πως θα πρέπει η συνένωση των δυο κομμάτων, η συνεργασία όλης της κεντροαριστεράς να γίνει όχι, άγαρμπα, άτσαλα, αλλά με συντεταγμένο τρόπο, και όχι βιαστικά.

Μάλιστα όταν η συμφωνία ακυρώθηκε, η συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ορίσουν από έναν εκπρόσωπο για το θέμα της συνεργασίας τους πήγε στις καλένδες την τελευταία στιγμή από τον κ. Κουβέλη με συνέπεια να αδειαστει ο Νίκος Μπίστης από την ηγεσία του κόμματος του, και να παραιτηθεί από υπεύθυνος της αρμόδιας επιτροπής, προκάλεσε αίσθηση. 

Ωστόσο όμως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι κύριοι Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ και Ανδρέας Παπαδόπουλος της ΔΗΜΑΡ, του εξήγησε πως ο ορισμός εκπροσώπων ναυάγησε επειδή, ο κ. Κουβέλης δεν αισθανόταν ακόμη έτοιμος. Είχε όπως υποστηρίζει και ο κ. Μπίστης φοβική αντιμετώπιση προς το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης που έπινε στην ταβέρνα κόκκινο σαντορινιό κρασί και τσούγκριζε το ποτήρι του με άλλους και λίγο έλλειψε να πει και μαντινάδες που του αρέσουν, μιλούσε για το τελευταίο του βιβλίο κα το ταύτιζε με τον κ. Βενιζέλο που όταν πληροφορήθηκε την ομιλία του στο Περιστέρι για τους λόγους συνύπαρξης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έλεγε ότι παραμένει ΠΑΣΟΚ ο ίδιος, αλλά θέλει να είναι ανέντακτος και υποστήριζε τον κ. Βενιζέλο σημειώνοντας πως αυτή θα πρέπει να είναι η γραμμή του, ως προς το θέμα της κεντροαριστεράς.

Παράλληλα σήμερα θα υπάρξει το απόγευμα μια ακόμη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Μια ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και ανέντακτων στελεχών από την κεντροαριστερά, που έχουν φτιάξει έναν όμιλο μπροστά συνομιλούν για το μέλλον της κεντροαριστεράς κα αν υπάρχει προοπτική συνεργασίας , ενώ το απόγευμα μπροστά στις κάμερες θα συνεδριάσει και η διοικούσα επιτροπή της ΡΙΚΣΣΥ του κ. Α. Λοβέρδου που επίσης κινείται στην ίδια λογική.



Βαγγέλης Γιακουμής
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: