Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Στη φυλακή μετά την απολογία της η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου...



Μια ακόμη προφυλάκιση για Proton Bank...
Στη φυλακή οδηγείται μετά τη μαραθώνια απολογία της στη 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου μέλος της επιτροπής πιστοδοτήσεων της Proton Bank που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη ενέκρινε...
δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ τα οποία στη συνέχεια κατέληγαν σε εταιρείες συμφερόντων του βασικού της μετόχου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η ανακρίτρια είχε εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψή της και εκείνη είχε εμφανιστεί αυτοβούλως στις ενώπιον της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας της αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε που κατέληγαν τα δάνεια και όλα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων για την υπόθεση.

Την ίδια υπερασπιστική ακολούθησαν και οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί της που απολογήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην ανακρίτρια, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν. Πρόκειται για τους Αντώνη Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολίντζα και Δημήτρη Σαραμαντή, επίσης στελέχη της Proton Bank, που κρίθηκε επίσης προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτρια και εισαγγελέα. Οι τρεις τελευταίοι κατηγορούμενοι οδεύουν σύμφωνα με πληροφορίες σε διαφορετικές φυλακές κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση των δικηγόρων τους, οι οποίο ζητούν την παραμονή των εντολέων τους στο Κορυδαλλό, επικαλούμενοι την ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία μπορεί και να απαιτήσει την εκ νέου φυσική παρουσία των κατηγορουμένων ενώπιον της ανακρίτριας.

Από την περασμένη Δευτέρα στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατείται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ενώ άφαντος παραμένει ο άλλοτε στενός του συνεργάτης του Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές καθώς σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: