Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη για το ρατσιστικό παραλήρημα υποψήφιου της Χρυσής Αυγής


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στάλθηκε το βίντεο με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, που μιλά για "φούρνους" και "φόνους αλλοδαπών" (Vid)
Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Channel4, στο οποίο απεικονίζεται υποψήφιος της Χρυσής Αυγής να δηλώνει ότι είναι "έτοιμοι να ανοίξουν τους φούρνους για τους αλλοδαπούς", αλλά και να βρίζει και να απειλεί μετανάστες στο δρόμο.
Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οπτικοακουστικό υλικό από μεσημβρινή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, που προέβαλε απόσπασμα του ντοκιμαντέρ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας το βίντεο θα εξεταστεί από τη δικαιοσύνη, καθώς "υποψήφιος βουλευτής ελληνικού πολιτικού κόμματος απευθύνεται σε αλλοδαπούς με απειλητικές εκφράσεις, όπως «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα ‘χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια …», «…κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους…», «Τα δόντια να πάρουμε…».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ισχυρίστηκε ότι είναι φανερό ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής κάνουν πλάκα και προανήγγειλε προσφυγή του κόμματος στη δικαιοσύνη, καθώς η κινηματογράφηση έγινε χωρίς τη συγκατάθεση των μελών που απεικονίζονται.
Χρυσή Αυγή κατά Ελληνικής Αστυνομίας
Επίθεση στην Ελληνική Αστυνομία, εξαπολύει η Χρυσή Αυγή με αφορμή το βίντεο που εστάλη στην εισαγγελία.
"Το νεοσύστατο τμήμα «αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας» ξεπερνά κάθε όριο και παρανομεί, κάνοντας χρήση παρανόμως κτηθέντος τηλεοπτικού υλικού.
Η άνευ προηγουμένου μεθόδευση της παραπομπής του βίντεο με ειρωνική απάντηση στις ανυπόστατες κατηγορίες περί ρατσισμού που έλαβε χώρα σε καφενείο, στον Εισαγγελέα, μέσω της νεότευκτης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, συνιστά συνέργεια σε κακούργημα.
Τα «λαγωνικά» του Δένδια μυρίστηκαν «έγκλημα», το οποίο ανέσυραν από την προβολή ενός βίντεο σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να λάβουν υπόψιν τους το κακούργημα που τέλεσαν οι ίδιοι και οι ηθικοί τους αυτουργοί! Τη χρησιμοποίηση ενός παρανόμως κτηθέντος αποδεικτικού μέσου, δηλαδή την παράνομη χρήση μιας προφορικής συνομιλίας μεταξύ τρίτων χωρίς τη ρητή συναίνεση των κρυφά βιντεοσκοπούμενων συνομιλητών, προκειμένου να ενοχοποιήσουν με την «πολυπόθητη» κατηγορία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς» υποψήφιο του κόμματός μας.
Η καταφανώς παιγνιώδης συμπεριφορά των συμμετεχόντων στο κωμικό βίντεο, που χρησιμοποιούν οι εξίσου κωμικοί εμπνευστές του για να πετύχουν τους άνομους στόχους τους, θα καταπέσει. Όχι μόνο γιατί θα θεωρηθούν καταγέλαστοι από το πανελλήνιο για τις μεθοδεύσεις που μετέρχονται στη λυσσαλέα επίθεσή τους εναντίον της Χρυσής Αυγής, αλλά και επειδή θα λογοδοτήσουν σύντομα στη Δικαιοσύνη με την κακουργηματική κατηγορία του άρθρου 370Α παρ. 2 και 3 του Ποινικού Κώδικα" αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος .
(Πηγή: ΑΠΕ)
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: