Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μετά την αποχώρηση της τρόικας Το Μαξίμου διαψεύδει, αλλά τα σενάρια για ανασχηματισμό τρέχουν


Συνεργάτες του πρωθυπουργού δηλώνουν ότι το θέμα του ανασχηματισμού θα συζητηθεί «στην κατάλληλη ώρα»
Συνεργάτες του πρωθυπουργού δηλώνουν ότι το θέμα του ανασχηματισμού θα συζητηθεί «στην κατάλληλη ώρα»   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να παγώσει κάθε συζήτηση περί ανασχηματισμού επιχείρησε με τη σαφή δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου το Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες μετά τις αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανασχηματισμού. Τελεία και παύλα» διεμήνυσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ την Τετάρτη, μιλώντας στον AΝΤ1, επανέλαβε: «Να σταματήσουν οι εντυπώσεις και να γυρίσουμε στη δουλειά. Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού».

Τα σενάρια, ωστόσο, αναφέρουν ότι επίκεινται αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου, κύκλοι της Ιπποκράτους σημείωναν ότι «ο ανασχηματισμός είναι προφανώς θέμα του πρωθυπουργού, δικό μας θέμα όμως είναι η επικαιροποίηση της τρικομματικής συμφωνίας».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού δηλώνουν ότι το θέμα του ανασχηματισμού θα συζητηθεί «στην κατάλληλη ώρα» από τους τρεις αρχηγούς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών μετά την αποχώρηση της τρόικας.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο εμφανίζουν τον πρωθυπουργό αρνητικό απέναντι στο ενδεχόμενο ριζικού ανασχηματισμού, καθώς εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα αντί να δώσει λύσεις.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του φέρεται να μην αποκλείει τη συζήτηση και για τη μετάβασή του στην αντιπροεδρία, διαμηνύοντας όμως ότι πρώτα πρέπει να συζητηθούν τα πολιτικά θέματα και μετά να ανοίξει η συζήτηση για τα πρόσωπα. Η θέση αυτή έχει άμεση σχέση με την πρότασή του για τροποποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Με την πρόταση επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας εμφανίζεται να διαφωνεί ο Φ.Κουβέλης, υποστηρίζοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι η παρούσα συμφωνία έχει ορίζοντα εφαρμογής το τέλος της τετραετίας.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ φέρεται να διαφωνεί με την αντικατάσταση των υπουργών, Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, τους οποίους και στηρίζει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: