Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Παρουσιάστηκε το τελικό σχέδιο Αρχίζει η συζήτηση του σχεδίου Αθηνά στη Βουλή - Στους δρόμους οι φοιτητές



  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μετά την επίσημη παρουσίαση του σχεδίου Αθηνά για τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ, το νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα, Τετάρτη, για συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την ώρα που αρχίζει η συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής, φοιτητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στα Προπύλαια.

Φοιτητικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναστάτωση επικρατεί και στην Κρήτη.

Στο Ηράκλειο Κρήτης οι φοιτητές του ΤΕΙ Δομικών Έργων προχωρούν σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας ότι το τμήμα τους καταργείται.

Παράλληλα, έντονες αντιδράσεις υπάρχουν στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, με τον δήμαρχο Δ.Κουνενάκη να καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις είναι απαράδεκτες, δεδομένου ότι οι κτηριακές εγκαταστάσεις του νομού είναι καλύτερες από του Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου στο ΣΚΑΙ, το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι στο σχέδιο Αθηνά στο νομό παρέμενε το τμήμα φυτικής και ζωικής παραγωγής, ενώ «μετά από παρεμβάσεις του καθηγητικού κατεστημένου του Ηρακλείου» το απόγευμα το τμήμα έφυγε από τον Αγιο Νικόλαο.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, τονίζοντας ότι υποβαθμίζονται οι σπουδές και τα πτυχία τους.

Τι προβλέπει το σχέδιο Αθηνά
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: