Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η νέα προδοσία της Κύπρου «Έσβησαν» την Κύπρο από χρηματοοικονομικό κέντρο

Το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο και η αναγκαστική πώληση  των υποκαταστημάτων τους στην Αθήνα είναι ένα δραματικό πλήγμα για την Κύπρο και κατ΄ επέκταση για τον Ελληνισμό. Το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου βασίστηκε στην ανάπτυξη της οικονομίας ως χρηματοοικονομικού κέντρου. Οι τράπεζες και ο τουρισμός είναι οι βασικές πηγές πλούτου για το νησί.
Η βίαιη συρρίκνωση των τραπεζών σβήνει την Κύπρο από το χάρτη των χρηματοοικονομικών κέντρων. Η Ευρώπη αποσκοπεί όχι μόνον να μην πληρώσει περισσότερα χρήματα για την κυπριακή διάσωση, αλλά στοχεύει και τις ρωσικές καταθέσεις που είναι στο  νησί και είναι περίπου στο 40% του συνόλου των καταθέσεων.
Στην Κύπρο μετά την απόφαση του Εurogroup σε σύντομο διάστημα δεν θα μείνει ούτε μια ξένη κατάθεση, ενώ ενδεχομένως θα φύγουν από το νησί και τα λεφτά των πλούσιων κυπρίων.
Είναι προφανές ότι οι καταθέσεις των ξένων  θα κατευθυνθούν στο Λουξεμβούργο, τις «ασφαλείς» γερμανικές τράπεζες, όπως και την Ελβετία που αποκτά και πάλι ισχυρό ρόλο στο διεθνές τραπεζικό σύστημα ακόμη κι αν δεν πληρώνει επιτόκια.
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: