Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Κύπρος-σοκ> Ζούμε την δεύτερη εισβολή!...




kourdistoportocali 
-Στο νησί ζούμε την δεύτερη εισβολή!...
Αυτό δήλωσαν πριν από λίγο κάτοικοι της Λευκωσίας στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"

Στο μεταξύ πανικός έχει πέσει και σε Έλληνες μιζαδόρους πάσης φύσεως οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμούς στο νησί αλλά και...σε συμπολίτες μας οι οποίοι θεώρησαν ασφαλή προορισμό τις κυπριακές τράπεζες.
Στο μεταξύ πανικός επικρατεί και στην Αθήνα στην ιδέα ότι λόγω καθαράς Δευτέρας μπορεί να συμβούν κι εδώ τα ίδια!
Η παραίτηση του επικεφαλής του ΤΧΣ κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Οι φήμες οργιάζουν και δεν υπάρχει για την ώρα διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τις Βρυξέλλες για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και ιδιαίτερα αυτοί που αναφέρονται στην φορολόγηση των καταθέσεων προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες- καταθέτες, οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.



Με το άνοιγμα των καταστημάτων διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να αποσύρουν όλα τους τα λεφτά, αφού το ηλεκτρονικό σύστημα των συνεργατικών ιδρυμάτων δεν λειτουργούσε. Κι όταν αυτό έγινε κατορθωτό, φάνηκε πως το σύστημα κατακρατούσε τελικά το ανάλογο ποσό της νέας φορολογίας, γεγονός που προκάλεσε τις έντονές τους αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: