Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Χρυσή πελάτης στη Λίστα Λαγκάρντ η οικογένεια Μανωλίδου...





Σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση από το μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία έχει στη διάθεση της ήδη η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ και...

μέλους της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνι Γεωργιάδη εμφανίζεται ως «αντιπρόσωπος του πελάτη», Θεόδωρου Μανωλίδη, ο οποίος διατηρεί λογαριασμό στην τράπεζα HSBC αλλά και ράβδους χρυσού.

Σύμφωνα με το ιστορικό το οποίο διατηρεί η τράπεζα και το οποίο βρίσκεται πλέον μεταφρασμένο στην Προανακριτική της Βουλής, ο πελάτης του συγκεκριμένου λογαριασμού, ο οποίος φέρει ως κωδική ονομασία MATHA12, στις 7 Ιουνίου του 2005 εμφανίστηκε στην τράπεζα σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη για να ενημερωθεί για το λογαριασμό του. Η τράπεζα τον ενημέρωσε πως ο λογαριασμός ήταν πιστωτικός, εξαιτίας εξόδων κίνησής του αλλά και ενοικίασης θυρίδας.

Ο πελάτης (δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για τον κάτοχο του λογαριασμού ή για εκπρόσωπό του) δήλωσε ότι δεν το γνώριζε. Η Τράπεζα τον ενημέρωσε ότι προκειμένου να συνεχίσει να διατηρεί το λογαριασμό του έπρεπε να έχει ποσό άνω των 100.000 ευρώ. Ο πελάτης ενημέρωσε την Τράπεζα ότι το περιεχόμενο της θυρίδας του ήταν ράβδοι χρυσού. Η Τράπεζα έδειξε διαθέσιμη να συνεργαστεί και να συζητήσει εκ νέου για τις δυνατότητες διατήρησης της θυρίδας και του λογαριασμού.

Ο πελάτης δήλωσε την ικανοποίησή του και ορίστηκε νέο ραντεβού για το τέλος Ιουλίου για μια συζήτησης σχετικά με ένα ποσό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία ο πελάτης τα μετέφερε στην Τράπεζα. Όπως σημειώνει ο υπάλληλος της Τράπεζας που καταγράφει το ιστορικό «ο πελάτης δήλωσε απολύτως ικανοποιημένος».

Μετά και την επίσημη μετάφραση της καρτέλας λογαριασμού στην HSBC με την οποία σχετίζεται ως «αντιπρόσωπος» η κα Μανωλίδου επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για την παραμονή του συζύγου της κας Μανωλίδου, Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή της Βουλής και τη λειτουργία του ως εισαγγελέα στη συγκεκριμένη έρευνα.

Σοβαρό επίσης θέμα προκύπτει από την δημοσιοποίηση εγγράφων της Προανακριτικής Επιτροπής, από τον ίδιο τον Αδ. Γεωργιάδη, στο tweeter. Η πράξη αυτή και μόνο(να επιδεικνύει έγγραφα προανακριτικής έρευνας, παρ’ ότι ο ίδιος έχει εισαγγελικό ρόλο, και αυτό για να καλύψει τη σύζυγό του) αποτελεί παράβαση των όρων λειτουργίας της Επιτροπής και της Προανακριτικής διαδικασίας.

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης δημοσιεύει το μισό έγγραφο αποκρύπτοντας το περιεχόμενο του άλλου μισού στο οποίο η σύζυγός του φαίνεται αντιπρόσωπος στον λογαριασμό, γεγονός που καθιστά επιτακτική την απομάκρυνσή του από την Προανακριτική Επιτροπή, ως άμεσα σχετιζόμενου με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.





Αυτό το έγγραφο στοιχείο της δικογραφίας στην Προανακριτική Επιτροπή δημοσιοποίησε στο twitter πέρα από κάθε έννοια σεβασμού στους θεσμούς ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο έκρυψε το άλλο μισό που είναι αποκαλυπτικό.



koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: