Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Στα 650 εκατ. ευρώ η νέα πρόταση Συνεδριάζει το ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα προσφορά του Emma Delta για τον ΟΠΑΠ


Το ΤΑΙΠΕΔ έχει θέσει ως κατώτατο όριο για το 33% του ΟΠΑΠ τα 650 εκατ. ευρώ
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει θέσει ως κατώτατο όριο για το 33% του ΟΠΑΠ τα 650 εκατ. ευρώ   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Το ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσει τη νέα προσφορά του Emma Delta, που σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος φτάνει τα 652 εκατ. ευρώ.
Την ικανοποίηση του αιτήματος της ελληνικής πλευράς για αύξηση της προσφοράς επιβεβαιώνει και το Reuters. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν στο ξένο πρακτορείο αξιωματούχοι που εμπλέκονται στην ιδιωτικοποίηση, το επενδυτικό κεφάλαιο Emma Delta συμφώνησε με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει την προσφορά του στα 650 εκατ. ευρώ.
Το Emma Delta κατέθεσε την τελική προσφορά του στις 13:00 και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να συνεδριάσει στις 14:00 για να την εξετάσει.
Το Εmma Delta είχε ζητήσει παράταση της προθεσμίας, προκειμένου να προχωρήσει στην τελική προσφορά, κάτι που το ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτό, αναμένοντας καλύτερη προσφορά.
Η αρχική προσφορά του Emma Delta ήταν στα 622 εκατ. ευρώ, ενώ το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει θέσει ως κατώτατο όριο τα 650 εκατ. ευρώ που είναι η αποτίμηση του ανεξάρτητου οίκου Duff & Phelps.

Το Emma Delta, του τσέχου επιχειρηματία Γίρι Σμετς και του ομίλου Μελισσανίδη, είναι ο μοναδικός υποψήφιος επενδυτής που παραμένει στη διεκδίκηση του ΟΠΑΠ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: