Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Αντιτρομοκρατική:Ετοίμαζαν νέα επίθεση οι δύο του Βελβεντού

Αντιτρομοκρατική:Ετοίμαζαν νέα επίθεση οι δύο του Βελβεντού
Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης 
Με την σύλληψη των πέντε ατόμων, χθες στη καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε νέα στοιχεία που τα χαρακτηρίζουν ως πολύ σημαντικά. Ανάμεσα στους συλληφθέντες εντοπίστηκαν και οι δύο καταζητούμενοι, 23 και 22 ετών, για συμμέτοχη σε τρομοκρατική οργάνωση και συνέργεια στη ληστεία που σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 2012 στο Φιλώτα Φλώρινας, για τους οποίους, οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι  τους πρόλαβαν την τελευταία στιγμή πριν οργανώσουν νέα επίθεση. Στην κατοχή του 23χρονου, βρέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες που είχαν εκδοθεί από το Α.Τ. Νέας Ερυθραίας και από το Τ.Α. Μοσχάτου.

Ψάχνουν το νέο κρησφύγετο 
Υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι με τις συγκεκριμένες ταυτότητες ο 23χρονος έχει νοικιάσει σπίτια στην Αθήνα και σκοπός των αρχών είναι να εντοπιστούν άμεσα. Συνολικά από τους έξι προσαχθέντες συνελήφθησαν οι πέντε που όλοι τους ήταν «γνωστοί» τις αρχές από διάφορες ενέργειες. Μπορεί σε βάρος των δύο πρώην καταζητούμενων να είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τη Φλώρινα όμως οι αρχές έχουν πλέον στοιχεία ότι βρίσκονταν στις διπλές ληστείες του Βελβεντού. Καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα του 23χρονου βρέθηκαν σε αδιάβροχο παντελόνι που είχε βρεθεί στις ληστείες της Κοζάνης. Ενώ το γενετικό υλικό του 22χρονου βρέθηκε σε γάντι και στο κλείστρο ενός όπλου Zastava που χρησιμοποιήθηκε στο Βελβεντό. Όμως το γενετικό υλικό και των δύο βρέθηκε σε κρησφύγετα που χρησιμοποιούσαν μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με την αστυνομία. Επίσης τα αποτυπώματα του 23χρονου ταυτοποιήθηκαν σε ένα μπουκάλι στα σκουπίδια της γιάφκας της οργάνωσης στο Βόλο.

Ληστεία με παιδικό καρότσι
Ωστόσο ο 23χρονος έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο εντυπωσιακές ληστείες. Η μία είχε στα ΕΛΤΑ του Νέου Φάληρου, όπου οι δράστες είχαν μπει στο κατάστημα με ένα παιδικό καρότσι. Μέσα σ΄αυτό βέβαια δεν υπήρχε παιδί αλλά ένα καλάσνικοφ και μια βαριοπούλα. Τότε κατά τη διαφυγή τους οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα σχολικό λεωφορείο. Στη δεύτερη ληστεία χρησιμοποίησαν ένα αναπηρικό αμαξίδιο εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους οι οποίοι τους άνοιξαν την πόρτα που δεν έχει τις ειδικές ακτίνες εντοπισμού όπλων. Άλλοι δύο από τους συλληφθέντες, ένας 30χρονος και ένας 31χρονος σύμφωνα με την ΕΛ ΑΣ, συμμετείχαν στις ληστείες που σημειώθηκαν στον Πυργετό Λάρισας. Ειδικά για τον 31 οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούνότι δεν υπάρχει αμφιβολία για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς  ίχνη από το αίματο του ταυτοποιήθηκε στη ληστεία της Φλώρινας.

Στο "κυνήγι" της γυναίκας που διέφυγε
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό της γυναικάς που «κατάφερε» να διαφύγει την σύλληψη. Η αστυνομία διαρρέει ότι γνωρίζει τα στοιχεία της και είναι θέμα χρόνου ο εντοπισμός της. Στο ερώτημα πως είναι δυνατόν να ξέφυγε την ώρα που ο χώρος είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς οι αρχές απαντούν: «Προτεραιότητα μας ήταν ο 23χρονος και ο 22χρονος». 
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: