Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Επίκειται νέο ένταλμα σύλληψης Προφυλακιστέοι οι δύο από τους συλληφθέντες για τους «Πυρήνες»


  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά από τυπική απολογία οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες στη Ν.Φιλαδέλφεια. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε οργάνωση και συνέργεια σε ληστεία τράπεζας στη Φλώρινα. Οι προσαγωγές των υπολοίπων τριών μετατράπηκαν σε συλλήψεις τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε ανακοινώσεις για τα ευρήματα της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, ενώ επίκειται η έκδοση εντάλματος σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο.

Ειδικότερα, οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην ληστεία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας, οδηγήθηκαν την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή.

Και οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση, έδωσαν τυπική απολογία στον ανακριτή, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Επίκειται ένταλμα σύλληψης για νέο πρόσωπο

Ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα εκδώσει ο Εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Μόκκας.

Το νέο ένταλμα που θα εκδώσει ο ανακριτής της υπόθεσης αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο για το οποίο η Αστυνομία φέρεται να διαθέτει στοιχεία από γενετικό υλικό που τον συνδέει με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής 


Με ένοπλες ληστείες, που αποδίδονται από την Αστυνομία στην ομάδα που συμμετείχε στην διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, καθώς και με κρησφύγετα που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, εμπλέκουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τους συλληφθέντες κατά την επιχείρηση που έγινε χτες (Τρίτη) στη Νέα Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστου Παρθένη, την Τετάρτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Παρθένης, στην κατοχή των δύο καταζητούμενων για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας, κατά την ώρα της σύλληψης βρέθηκαν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας, με τις φωτογραφίες τους και άλλα ονόματα.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, είναι ηλικίας 31, 40 και 30 ετών και κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Ένας από αυτούς επιπλέον κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ενώ και οι πέντε κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, στα σπίτια των συλληφθέντων, παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής αρχής.

Από τους πέντε συλληφθέντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και βιολογικό υλικό (DNA) και όπως προκύπτει σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία το γενετικό υλικό κάποιων εξ αυτών ταυτίζεται ή εμπεριέχεται σε DNA που προσδιορίστηκε σε αντικείμενα που βρέθηκαν σε κρησφύγετα που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, και σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν σε ληστείες.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις συνεχίζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς και η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: