Τρίτη 21 Μαΐου 2013

«Διαχρονικά τα μηνύματα της επετείου» Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 72η επέτειο της Μάχης της Κρήτης


Στιγμιότυπα από προηγούμενη επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης
Στιγμιότυπα από προηγούμενη επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Ηράκλειο
Με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 72η επέτειο της ιστορικής Μάχης της Κρήτης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, από τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Γιάννη Ιωαννίδη, τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, εκπροσώπους τοπικών αρχών, κομμάτων και αντιστασιακών οργανώσεων, ενώ ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας, της Βρετανίας, της Αυστραλίας, και της Ν.Ζηλανδίας.

Σε δήλωσή του, ο Σ.Αρναουτάκης σημείωσε ότι είναι διαχρονικά τα μηνύματα της ιστορικής επετείου για τα ιδανικά της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της συμπόρευσης όλων, ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

«Η Μάχη της Κρήτης, με την πρωτόγνωρη στον κόσμο παλλαϊκή αντίσταση, συγκαταλέγεται από τους ιστορικούς στα σημαντικότερα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα, τιμώντας την 72η επέτειο της Μάχης της Κρήτης με εκδηλώσεις στο νησί, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό» τόνισε ο Σ.Αρναουτάκης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, υπογράμμισε ότι ο αγώνας και το πείσμα των Κρητικών για την ελευθερία και τη δημοκρατία, καθόρισαν τις τύχες του πολέμου, αφού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των εισβολέων, η μάχη είχε μεγάλη διάρκεια και τα επίλεκτα γερμανικά στρατεύματα υπέστησαν σκληρή δοκιμασία και σημαντικές απώλειες από τις συμμαχικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν και με κάθε τρόπο ανέτρεψαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Χίτλερ.

Καταλήγοντας, ο Σ.Αρναουτάκης ευχαρίστησε θερμά τους ζώντες μαχητές- βετεράνους της Μάχης της Κρήτης για την προσφορά τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: