Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

''ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ''...


Την επιλογή του να υπάρξει οικονομικός έλεγχος στο ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό συμβούλιο του κόμματος...
Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, όπως την παρέλαβε μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.
Συγκεκριμένα, είπε ότι τα μισθώματα των ενοικίων δεν είχαν καταβληθεί επί καιρό, οι προμηθευτές πίεζαν να πληρωθούν, ενώ το ύψος των δανείων ήταν γνωστό. Είπε μάλιστα ότι για την εξυπηρέτηση των δανείων είχε εκχωρηθεί η κρατική χρηματοδότηση πολλών ετών. Οι ετήσιες δαπάνες υπερέβαιναν κατά 30% τα έσοδα κάθε χρόνο, υπογράμμισε και πρόσθεσε με έμφαση ότι η τακτική επιχορήγηση είναι εκχωρημένη για τις επόμενες δεκαετίες. Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια το ΠΑΣΟΚ έμπαινε μέσα 10 εκατ.ευρώ σε ετήσια βάση, γεγονός που σημαίνει ότι από το 2003 μέχρι το 2011 δημιουργήθηκαν χρέη 80 εκατ.ευρώ!

Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο κ. Γιώργο Παπανδρέου σημείωσε ότι κατανοεί την αντίδρασή του, αλλά δεν καταλαβαίνει τι εννοεί όταν εκείνος αναφέρεται στο εσωτερικό του κόμματος.

Επίσης προέτρεψε όποιον αισθάνεται ότι θίγεται από τα δημοσιεύματα και πρωτίστως τον Γιώργο Παπανδρέου, να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης υπογράμμισε ότι δεν είναι θέμα «μαύρης τρύπας» στα Οικονομικά, όμως, συμπλήρωσε πως έχει εντοπιστεί για κάποια κονδύλια η ανάγκη συμπλήρωσης των παραστατικών.

 Ασκώντας κριτική στον τρόπο διαχείρισης των Οικονομικών, είπε ότι την προηγούμενη περίοδο τα ζητήματα της οικονομικής διαχείρισης δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης στα όργανα και δήλωσε ότι η έκθεση των ελεγκτικών εταιρειών δεν έχει υποβληθεί ακόμα.

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα του κόμματος είπε ότι ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Σαλαγιάννης θα ενημερώσει το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ τον ενημερωτικό φάκελο τον έθεσε στη διάθεση του Γιώργου Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε μαζί του.

Η έκθεση των ελεγκτικών εταιρειών θα έχει δύο σκέλη: ελεγκτικό και προγραμματικό. Η έκθεση των ελεγκτικών εταιρειών θα τεθεί υπ όψιν του Πολιτικού Συμβουλίου

Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση των υπόλοιπων κομμάτων είπε ότι τα άλλα κόμματα δεν θα κρυφτούν και πάλι πίσω από τη σταθερή απόφαση του ΠΑΣΟΚ να οικοδομήσει σχέση ειλικρίνειας με την κοινωνία.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο έλεγχος από τις εταιρείες είναι οικειοθελής και δεν αμφισβητεί τον έλεγχο της Βουλής.

Σχετικά με τις δικές τους κινήσεις εξορθολογισμού των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι προεκλογικές δαπάνες ήταν περιορισμένες κατά 80% και συγκεκριμένα η δαπάνη για τη μετακίνηση στελεχών μειώθηκε κατά 95%. Επιπλέον είπε ότι καταβλήθηκαν οι μισθολογικές αποζημιώσεις των εργαζομένων και δόθηκαν κίνητρα αποχώρησης, ώστε να μείνει ο απολύτως αναγκαίος αριθμός εργαζομένων. Επίσης είπε ότι τα μισθώματα των ενοικίων μειώθηκαν κατά 50%. Δίνοντας στοιχεία για τη σχέση εσόδων εξόδων, ανέφερε ότι τα έσοδα του ΠΑΣΟΚ ήταν 20 εκ ετησίως και τα έξοδα 30 εκατ. ευρώ. 
Πηγή : protothema.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_640.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: