Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ότι δεν υπάρχει "μαύρη τρύπα" στα οικονομικά του



Χρέος και όχι "μαύρη τρύπα" το έλλειμμα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος. Δραστική μείωση δαπανών και αυτοχρηματοδότηση των τοπικών οργανώσεων

Μετά από αρκετές μέρες συγκρούσεων, διαρροών και ανταλλαγής ανακοινώσεων, σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος... αποφάσισε ότι δεν υπάρχει "μαύρη τρύπα" 110 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά πρόκειται για το χρέος του κόμματος.
Αυτό αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, σημειώνοντας ότι από το ποσό αυτό είναι πολύ λίγες οι δαπάνες εκείνες που δεν συνοδεύονται από παραστατικά.
Επιπλέον, ανέφεραν ότι υπάρχει θέμα χρέους και ελλείμματος στο ΠΑΣΟΚ, "όπως και σε όλα τα κόμματα, αλλά το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτό το ζήτημα".
Νωρίτερα είχε προκαλέσει αίσθηση η τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος προέτρεψε τον Γ. Παπανδρέου, αν θίγεται να πάει στη δικαιοσύνη.
Επίσης, τόνισε ότι από το 2003 μέχρι το 2011, το ΠΑΣΟΚ έμπαινε μέσα 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Το Πολιτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του γενικού διευθυντή του Κινήματος Νίκου Σαλαγιάννη αφενός για την παραδοχή του οικονομικού προβλήματος "που δεν το κρύβουμε κάτω απ' το χαλί, αλλά το αντιμετωπίζουμε θεσμικά στα όργανα με διαφάνεια" και, αφετέρου, για την πρόταση εξόδου από αυτό.
Η απόφαση για την έξοδο από το οικονομικό πρόβλημα περιλαμβάνει τον "δραστικό περιορισμό των λειτουργικών δαπανών", την πολύ λιτή διαχείριση σε κεντρικό επίπεδο, καθώς επίσης και την αυτοχρηματοδότηση των τοπικών οργανώσεων.
Κατά τις ίδιες πηγές, τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου συμφώνησαν ότι οι διαρροές σχετικά με τα οικονομικά του κόμματος προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στο Κίνημα.
Ακόμη, δεν έγινε συζήτηση για επιστροφή στα ιστορικά γραφεία της Χ. Τρικούπη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον αυτή αποκλείεται ενώ αντίθετα δεν αποκλείεται η παραμονή στα γραφεία της Ιπποκράτους εφόσον συμφωνηθεί μειωμένο μίσθωμα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: