Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Βαρβιτσιώτης: Προσλήψεις στο Λιμενικό...





Το Λιμενικό θα είναι από τα πρώτα Σώματα, στα οποία θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού, ώστε...


να καλύψει ανάγκες για τη «θωράκιση του Αιγαίου», είπε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης την Πέμπτη.

Η Ολομέλεια της Βουλής κύρωσε την Πέμπτη, κατά πλειοψηφία, το «Πρωτόκολλο του 2005 της Διεθνούς Σύμβασης του 1988 για την καταστολή των παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και του Πρωτοκόλλου του 2005 στο Πρωτόκολλο του 1988 για την καταστολή παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας των σταθερών εγκαταστάσεων στην υφαλοκρηπίδα».

Στο πρωτόκολλο αντιτάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν το θεωρεί τόσο σημαντικό αφού επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

«Αν ήταν τόσο σημαντικό, δεν θα περίμεναν οκτώ χρόνια για να το επικυρώσουν» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας.

Το πρωτόκολλο καταψήφισε και το ΚΚΕ, με τη βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου να κάνει λόγο για οφέλη του εφοπλιστικού κεφαλαίου. «Τα πρωτόκολλα, όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση, είναι για να εξυπηρετηθεί ο διεθνής αγώνας κατά της εντεινόμενης τρομοκρατίας από το 2001 και μετά. Πρόσχημα, όμως, είναι αυτός ο όρος. Τα εμπορικά πλοία χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιηθούν, όταν είναι ανάγκη, για έλεγχο των πηγών της ενέργειας και βέβαια, πρόσχημα θα είναι η τρομοκρατία και η πειρατεία» είπε η βουλευτής.

«Είμαστε από αυτούς που θέλουμε να κυρώσουμε αυτό το Πρωτόκολλο, ώστε τα πλοία μας να υπόκεινται σε όλους τους ελέγχους και οι ανταγωνιστές μας που δεν θα έχουν κυρώσει αυτό το Πρωτόκολλο να μην έχουν την πρόσβαση στα λιμάνια. Αυτό μας δίνει οικονομικά πλεονεκτήματα, γι' αυτό και η χώρα μας πάντοτε ήταν από τις χώρες που αυτές τις διεθνείς Συνθήκες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού όχι μόνο τις ψήφιζε, αλλά προσπαθούσε και για την εφαρμογή τους στην ελληνική σημαία», αντέτεινε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου...

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: