Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

''EΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 100.000 ΕΥΡΩ''...


...ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΥΣ...
Οι καταθέσεις των Ελλήνων, αλλά και των άλλων πολιτών της Ε.Ε. στα πιστωτικά ιδρύματα, με βάση τη χθεσινή απόφαση του ECOFIN, είναι απολύτως εγγυημένες τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ ανά άτομο και ανά τράπεζα, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών...

Επιπλέον, στην Ελλάδα, όπου για τις τράπεζες έχει ήδη διατεθεί ποσό 50 δισ. ευρώ για τη θωράκισή τους, οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες στο σύνολό τους, τονίζει το υπουργείο και χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβή τη περί του αντιθέτου φημολογία που αναπτύσσεται.
Υπενθιμίζεται πως οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν χθες σε συμφωνία - συμβιβασμό σχετικά με τους νέους κανόνες που θα αφορούν την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών, χωρίς να προκληθεί αναταραχή και χωρίς να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το βάρος της διάσωσης θα επωμίζονται οι μέτοχοι, οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες με περισσότερα από 100.000 ευρώ. Οι αποταμιεύσεις, ωστόοσ, κάτω των 100.000 ευρώ θα είναι εγγυημένες.
Οι κανόνες που συμφωνήθηκαν και τίθενται σε ισχύ έως το 2018 προβλέπουν ότι τα κράτη θα επιμερίζουν ζημίες ανάλογες με το 8% του παθητικού μίας τράπεζας και θα έχουν κάποια ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο θα επιμερίζουν τις ζημίες που ξεπερνούν αυτό το ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: