Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Γερουσιαστής ομολογεί: «Πήρα τρία εκατ. ευρώ από τον Μπερλουσκόνι...


για να ρίξω τον Πρόντι»...

Ο πρώην γερουσιαστής του κόμματος Ιταλία των Αξιών Σέρτζιο ντε Γκρεγκόριο παραδέχθηκε δημοσίως την Πέμπτη ότι...

χρηματίστηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τρία εκατ.  ευρώ για να σταματήσει να στηρίζει το 2008 την κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι.

Η δήλωση του Σέρτζιο ντε Γκρεγκόριο έγινε στο πλαίσιο «εξωδικαστικού συμβιβασμού» με την εισαγγελία της Νάπολης, η οποία και αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημά του να μη δικαστεί. Ο Ντε Γκρεγκόριο θεωρείται πιθανό να καταδικασθεί σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση χωρίς να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για διαφθορά.

«Η περίπτωσή μου δεν είναι ασφαλώς η μοναδική και ο κόσμος αυτό πρέπει να το αντιληφθεί. Στη Βουλή και στη Γερουσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής διαπραγμάτευση αξιωμάτων, με τη σχετική... επιβράβευση» δήλωσε ο «μετανοημένος» ιταλός πολιτικός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί συνήθη πρακτική του πρώην Πρωθυπουργού οι εξαγορές πολιτικών.

Η δήλωση του Ντε Γκρεγκόριο προσθέτει έναν ακόμη νομικό πονοκέφαλο στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος θεωρείται πιθανό ότι θα παραπεμφθεί σε δίκη για διαφθορά, καθώς φέρεται να κατέβαλε απ' ευθείας δύο εκατ. ευρώ στον Ντε Γκρεγκόριο και να φρόντισε να λάβει ο γερουσιαστής άλλο ένα εκατ. ευρώ με μορφή επίσημης κρατικής χρηματοδότησης...

Πηγή tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: