Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τη Δευτέρα τα 4 δισ. ευρώ Πράσινο φως από το Euroworking Group για την εκταμίευση της δόσης


Πράσινο φως από το Euroworking Group για την εκταμίευση της δόσης
Η τηλεδιάσκεψη του EWG κράτησε λιγότερο από μία ώρα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες
Ενέκρινε το Euroworking Group την εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα.

Η τηλεδιάσκεψη του EWG έδωσε το πράσινο φως μετά την εκπλήρωση του συνόλου των υποχρεώσεων της Αθήνας, με την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η τηλεδιάσκεψη κράτησε λιγότερο από μία ώρα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο' Κόνορ, δήλωσε ότι η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκρινε την παροχή της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε , ανταποκρίθηκε κι εκπλήρωσε όλες τις σχετικές προϋποθέσεις.
Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι αναμένεται ως τη Δευτέρα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε επίπεδο κρατών-μελών και ότι η εκταμίευση της δόσης, ύψους 4 δισ. ευρώ, θα ακολουθήσει αμέσως μετά.
Η Γερμανία αυτή την εβδομάδα ανέβαλε την έγκριση της εκταμίευσης ως την επόμενη Δευτέρα για να διασφαλιστεί ότι εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα, όμως αξιωματούχοι είπαν πως πλέον η γερμανική έγκριση αποτελεί απλώς τυπική διαδικασία.

Τα 2,5 δισ. ευρώ προέρχονται από τον EFSF και το υπόλοιπο 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου θα συνεδριάσει και το ΔΣ του ΔΝΤ, ώστε να εγκρίνει το τμήμα της δόσης (1,8 δισ. ευρώ) που αναλογεί σε αυτό.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: