Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Φυλακή...! Και έπεται συνέχεια…




crimenet.gr

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτρια και εισαγγελέως ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης κρίθηκε προφυλακιστέος ως ...
ύποπτος φυγής αλλά και για τα αδικήματα του ξεπλύματος "βρώμικου" χρήματος και υπεξαίρεσης, που αφορούν στην τραπεζα FFB.

Παρότι ο κ. Ρέστης, που αρνείται τις κατηγορίες, επέστρεψε το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ (6,2 εκατ. ευρώ μαζί με τους τόκους) που αφορά το επισφαλές δάνειο, η ειδική ανακρίτρια και ο εισαγγελέας έκριναν ότι ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος φυγής και διάπραξης νέων αδικημάτων και αποφάσισαν την προφυλάκιση του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται η εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις που εξετάζει η Δικαιοσύνη.

Ο εφοπλιστής στην διάρκεια της πολύωρης απολογίας αρνήθηκε πώς κατέληξαν στον ίδιο 5,8 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως δάνειο από την τράπεζα FBB, της οποίας ήταν βασικός μέτοχος μέχρι πρότινος.

Ο κ. Ρέστης μάλιστα κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το επίμαχο πόσο, πριν ξεκινήσει την απολογία του. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, κ. Πέτρο Μαχά, ο επιχειρηματίας τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως για λόγους ηθικής τάξης κατέθεσε τα χρήματα στον εκκαθαριστή, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. Υπέδειξε μάλιστα έναν πρώην στενό του συνεργάτη και ήδη καταζητούμενο ως το πρόσωπο που οικειοποιήθηκε τα χρήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαχάς το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βίκτωρ Ρέστης δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων απο την ανακρίτρια τόσο για την επίμαχη υπόθεση όσο και για άλλες όπως για αυτήν των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και κάποιων προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρεία του.

Ο εφοπλιστής φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: