"Μπλόκο" της εφορίας στον Μελισσανίδη...
avgi.gr
Νέα δεδομένα προστίθενται στο παζλ του ομίλου Μελισσανίδη, που "πρωταγωνιστεί" και στην αγοραπωλησία του ΟΠΑΠ, μετά την αποκάλυψη της "Αυγής" για τις δύο υπουργικές αποφάσεις που...
μέσα σε λίγες ημέρες αυξάνουν (από 15 σε 45) τις δόσεις των χρημάτων που πρέπει να πληρώσει στο Δημόσιο η "Αιγαίον Όιλ" προκειμένου να καταθέσει προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο για πρόστιμα που της επιβλήθηκαν μετά από φορολογικό έλεγχο. Επισημαίνουμε πάντως ότι παρά το δημοσίευμα της "Αυγής", δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από το υπουργείο Οικονομικών.
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας "Πετρέλαια Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαιοειδών", φέρεται να απειλείται από την εφορία με αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου για το ποσό των 9.425.166,59 ευρώ. Στην αναγκαστική κατάσχεση προχώρησε η ΦΑΕ Πειραιά τον Ιανουάριο του 2012.
Πρακτικά η κατάσχεση εις χείρας τρίτου σημαίνει πως όποιος έχει οφειλή προς την "Πετρέλαια Αιγαίου" δεν πληρώνει την εταιρεία, αλλά την εφορία, η οποία προέβη σε αυτή την κίνηση για να διασφαλίσει ότι θα εισρεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα στο δημόσιο ταμείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιώσεις χρεών για τον διευθύνοντα σύμβουλο της "Πετρέλαια Αιγαίου" έχουν ξεκινήσει από το 2006 και εκτείνονται έως και το 2009. Συνολικά για κεφάλαιο και τόκους έχουν καταλογιστεί 5.608.720,34 ευρώ και από προσαυξήσεις προστέθηκαν άλλα 3.816.446,25 ευρώ. Το ύψος των οφειλών προς το Δημόσιο εγείρει ερωτήματα και για την φορολογική ενημερότητα του επιχειρηματία, τουλάχιστον κατά την περίοδο του ελέγχου, του καταλογισμού του ποσού και της επιβολής των προσαυξήσεων.
"Αιγαίον Όιλ": Οφειλές 26.660.261,15 ευρώ
Υπενθυμίζεται ότι με μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο εμφανίζεται και η "Αιγαίον Όιλ Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανίας και Εμπορίας Πετρελαιοειδών". Μετά από τακτικό έλεγχο που διενήργησε (το 2010) το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών για τη χρήση του 2001, της καταλογίσθηκε συνολικά ποσό 26.660.261,15 ευρώ. Οι καταλογισμοί αφορούν
- 2.934.127,21 για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
- 8.922.333,75 για προσδιορισμό ΦΠΑ
- 14.803.800,19 από έλεγχο στον φόρο εισοδήματος
Και όλα αυτά αφορούν έλεγχο για μία μόνο χρονιά (το 2001), που έγινε με αξιοσημείωτη καθυστέρηση (το 2010), γεγονός που επιβεβαιώνει την απουσία πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Ωστόσο, παρά το ότι πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν οφειλές του ομίλου προς το Δημόσιο, ο επιχειρηματίας (και πολιτικός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά...) επιμένει να διεκδικεί επιχειρήσεις - φιλέτα που εκποιεί η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Παραμένει άγνωστο αν το Μαξίμου ή οι "φωστήρες" του ΤΑΙΠΕΔ ελέγχουν την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών στους οποίους παραδίδουν την δημόσια περιουσία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου