Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δέσμευση των υδρομεταφορέων Υπό την απειλή της επίταξης υδροδοτείται ξανά η Αίγινα


Υπό την απειλή της επίταξης υδροδοτείται ξανά η Αίγινα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Να συνεχίσουν την υδροδότηση της Αίγινας αποφάσισαν οι υδρομεταφορείς, καθώς το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό πως το υπουργείο Εσωτερικών επρόκειτο να προχωρήσει στην επίταξή τους.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό «για τον ανοικτό», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, «εκβιασμό των υδρομεταφορέων να σταματήσουν την υδροδότηση του νησιού θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των κατοίκων και τουριστών του νησιού» και ο πρωθυπουργός εξουσιοδότησε τον υπουργό να προχωρήσει στην επίταξή τους.
Στη συνέχεια οι υδρομεταφορείς δεσμεύτηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά Νικόλαου Ποιμενίδη και του δημάρχου Αίγινας Θεοδοσίου Σακιώτη ότι θα συνεχίσουν την ομαλή υδροδότηση του νησιού.
Την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών είχε ζητήσει παρέμβαση της Δικαιοσύνης και είχε τεθεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε ετοιμότητα υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να δοθεί άμεση, προσωρινή λύση στο πρόβλημα.
Ανάλογο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, αφού παραμένει για χρόνια σε εκκρεμότητα η επίλυση της υδροδότησης του νησιού και έργα που έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί, όπως η δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά νερού, δεν έχουν υλοποιηθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: