Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Ο Καψής δίνει διορία 48 ωρών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ......για να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο.
Tι δήλωσε σήμερα, από το βήμα της βουλής...
Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής τόνισε ότι αν δεν εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν περισσότεροι από...
500 εργαζόμενοι. Οπως αναφέρει και το Εθνος στη συνάντηση με τα μέλη του κλιμακίου της EBU, ο κ. Καψής είδε εκ νέου τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ (των δημοσιογράφων και της ΠΟΣΠΕΡΤ), στους οποίους αποσαφήνισε ότι αν δεν εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο εντός 48 ωρών, τότε το μεταβατικό σχήμα της ΔΤ δεν πρόκειται να αξιοποιήσει περισσότερους από 500 εργαζομένους από το σύνολο των 2.000 που θα επιλεγούν από όλες τις ειδικότητες (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί).
Σήμερα ο κ.Καψής από το βήμα της Βουλής είπε «Φοβάμαι ότι υπάρχει μία ομάδα συνδικαλιστών και ενδεχομένως πολιτικών στελεχών, που είναι αποφασισμένη να μην φύγει από το κτίριο ΕΡΤ». «Υπάρχει συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα αποφασισμένη να μείνει μέχρι το τέλος. Αυτό δεν θα γίνει», πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης, θα βρεθούν έξω και αυτό θα είναι αρνητικό».
Απαντώντας στο ερώτημα «αν μπορούσε να γίνει διαφορετικά», ο κ. Καψής υποστήριξε ότι «η για να αναδιοργανωθεί έπρεπε να αναδιοργανωθεί εκ του μηδενός», καθώς «υπήρχε κουλτούρα αναξιοκρατίας, δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία», «ήταν πλέγμα παγιομένων δομών που εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια δημιουργικής δουλειάς» και γι' αυτό τώρα το νομοσχέδιο προβλέπει θεσμική θωράκιση της ΕΡΤ. «Η ΕΡΤ ήταν μία συλλογή ανεξάρτητων φέουδων. Έχω φωνάξει τον διευθυντή του αρχείου και διαβεβαιώνω ότι δεν κινδυνεύει. Η ΕΡΤ όμως έχει πέντε αρχεία, ενώ χρειάζεται ένα» είπε ο Υπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.


iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: