Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Bενιζέλος: Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ...


Η απάντηση στους επικριτές του αλλά και στους Βορίδη και Πολύδωρα...
«Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε για λόγους εθνικής ανάγκης και ευθύνης», είπε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι...
«διατηρούμε στο ακέραιο την πολιτική και αξιακή ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ». Προσδιόρισε τον χώρο που καλύπτει η παράταξη μεταξύ της δεξιάς και της κομμουνιστικής αριστεράς. Χαρακτήρισε «κορυφαία προσωπικότητα» τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, απαντώντας έτσι στις επιθέσεις εναντίον του το τελευταίο διάστημα από στελέχη της ΝΔ. «Δεν περιμένουμε πιστοποιητικά φρονημάτων από κανένα κύριο Βορίδη και κανένα κύριο Πολύδωρα. Από κανέναν», είπε σε αυστηρό τόνο, απαντώντας ευθέως στις δηλώσεις των δύο στελεχών. Χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο» κάθε είδους ʽφλερτʼ με τη Χρυσή Αυγή, μη ταυτίζοντας πάντως μαζί τους όσους ʽαποπροσανατολισμένουςʼ πολίτες την επιλέγουν δημοσκοπικά.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του ότι επενδύει σε σενάριο καταστροφής της χώρας.
Ο κ.Βενιζέλος έστειλε μηνύματα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο ιστορικά, εθνικά και πολιτικά για να κάνει μικρότητες και πολύ μικρό κοινοβουλευτικά σήμερα για να τις κρύβει, όπως άλλοτε σε περιόδους παντοδύναμων μονοκομματικών κυβερνήσεων». Ζήτησε μάλιστα από τους βουλευτές του να διασφαλίσουν με την ψήφο τους την κυβερνητική σταθερότητα, συνεργαζόμενοι με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χωρίς πάντως να τους ʽχαρίζονταιʼ.
Μιλώντας τέλος για μικρά και αφελή παιχνίδια που παίζονται τόσο στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς όσο και σε εκείνο της ʽανεύθυνης, δήθεν ριζοσπαστικής αριστεράςʼ, χαρακτήρισε ʽμείζον αγαθόʼ αυτό της κυβερνητικής σταθερότητας, σημειώνοντας πως εναπόκειται στο ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι το παιχνίδι παίζονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης και όχι μεταξύ μίας κυβερνητικής πλειοψηφίας της εθνικής ευθύνης και μίας στείρας αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Χρυσή Αυγή.


Γ.Α. 
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: