Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Όχι όμως και εκείνες που εκλάπησαν Θα αναγνωσθούν τελικά στο δικαστήριο οι σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου


Θα αναγνωσθούν τελικά στο δικαστήριο οι σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου
Την αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να αναγνωσθούν οι προσωπικές του σημειώσεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να αναγνωσθούν στο δικαστήριο οι προσωπικές σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο απέρριψε ένσταση της υπεράσπισης του πρώην υπουργού να μην διαβαστούν τα έγγραφα.

Ωστόσο, αποφάσισε ότι δεν θα αναγνωσθούν τα έγγραφα που περιέχονται στον λεγόμενο «πράσινο φάκελο», εκείνα δηλαδή που περιήλθαν στα χέρια των δικαστικών αρχών ανωνύμως, μετά από διάρρηξη στο χρηματοκιβώτιο του πρώην υπουργού.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε αντιδράσει έντονα στην πρόθεση του δικαστηρίου να αναγνωσθούν τα έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο υλικό αποτελεί «προσωπικό κείμενο».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρήστος Κατσιάνης διευκρίνισε ότι «τα προσωπικά ημερολόγια και οι ατζέντες Τσοχατζόπουλου παραμένουν στο αρχείο μας· δεν θέλουμε να βγάλουμε στη φορά τα προσωπικά του. Οι σημειώσεις όμως δεν είναι καθόλου ιδιωτική ζωή του κατηγορουμένου».

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε ένταση, καθώς οι συνήγοροι Τσοχατζόπουλου ζήτησαν να μην αποφασιστεί η ανάγνωσή τους, προκειμένου «να μη γίνουν βορά δεύτερη φορά στα χέρια του Τύπου».

«Άλλη μια γύρα επικοινωνίας; Αφορμή θέλουν» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Με το που άρχισε η ανάγνωση του πρώτου εγγράφου, με στοιχεία που παραπέμπουν στο πρόσωπο του Νικολάου Ζήγρα, οι τόνοι ανέβηκαν.

«Είναι έγγραφο εργασίας δικό μου, είναι ιδιωτικό πόνημα, ζητήθηκαν σκέψεις μου από διάφορους ανθρώπους, ζητώ να μην απασχολήσει περαιτέρω το δικαστήριο» τόνισε ο πρώην υπουργός.

«Κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει την αξιοπιστία του. Οδηγείστε σε άτοπο με αυτή τη διαδικασία».

Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση για τις συνθήκες υπό τις οποίες συντάχθηκε, ούτε και σε ποιον αναφέρεται. Παρά το γεγονός ότι ήλθε σε σύγκρουση με τον πρόεδρο, επέμεινε ότι είναι προσωπικό δεδομένο.

Ένταση δημιουργήθηκε με τον Ν.Ζήγρα όταν εκείνος είπε ότι ο πρώην υπουργός τον κάλεσε και του έδωσε το έγγραφο «δια παν ενδεχόμενο -προτού καν ασκηθούν διώξεις. Το πήρα, το διάβασα και το έσκισα δεν ήθελα να ασχοληθώ με αυτές τις βλακείες» είπε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: