Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Επί τάπητος όλα τα ζητήματα «Όχι» σε νέα εισπρακτικά μέτρα, το μήνυμα Βενιζέλου στην τρόικα


«Όχι» σε νέα εισπρακτικά μέτρα, το μήνυμα Βενιζέλου στην τρόικα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως αναφέρεται στην άτυπη ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντησή του με την τρόικα,. ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη οι επισκέψεις της να λειτουργούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας και οι προοπτικές που έχει πλέον η Ελλάδα για οριστική έξοδο από την κρίση και για ανάκτηση της θέσης της μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και όχι να αναδεικνύονται μόνο τα ανοικτά ζητήματα και τα προβλήματα, τα οποία πολλές φορές επαναλαμβανόμενα, δημιουργούν μία άδικη εντύπωση και δεν συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περιμένει αναγνώριση των θυσιών της και χειροπιαστά δείγματα προόδου.

Επίσης επέμεινε στη θεμελιώδη θέση πως ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ετέθη ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Εξίσου ενδιαφέρον σημείο της συζήτησης ήταν η συμφωνία της τρόικας με την ανάγκη να προωθηθούν ειδικά προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων και την δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως στους τομείς της αυτεπιστασίας και της κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με τους δήμους.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να επαναλάβει τη θέση του για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όχι μόνο λόγω της οικονομικής σημασίας, αλλά και λόγω της συμβολικής και ψυχολογικής σημασίας που έχει το μέτρο αυτό για την τόνωση της αγοράς.

Στο κρίσιμο ζήτημα της κινητικότητας, συζητήθηκαν οι νέες προτάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Βασικό σημείο στο οποίο επέμεινε ο κ. Βενιζέλος ήταν η ανάγκη διαχωρισμού της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών και της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο και τον δημόσιο τομέα.

Γιατί αυτές οι διαδικασίες πρέπει να είναι παράλληλες, διαφανείς, απολύτως αξιοκρατικές, εγγυημένες από ανεξάρτητες αρχές, αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα που συγκλίνουν στον ίδιο στόχο, που είναι η οργάνωση ενός άλλου κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: