Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μπέζας: Καμιά άλλη επιβάρυνση σε ασφαλισμένους...


Δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει “καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ” ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, μιλώντας στη Βουλή. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών και μίλησε για...
ενίσχυση ρευστότητας στις ιδιωτικές κλινικές.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, για τα προβλήματα στον ΕΟΠΥΥ και ειδικά για τη στελέχωση της Μονάδας στο Ρέθυμνο ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι «η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών υπερέβη τον ρυθμό που είχε προϋπολογισθεί για το τρέχον έτος» και ότι οι κωδικοί στους οποίους υπήρξε υπέρβαση αφορούν στις δαπάνες των ιδιωτικών κλινικών και στις δαπάνες των διαγνωστικών κέντρων.

«Εάν αφήσουμε την κατάσταση να εξελιχθεί έτσι όπως εξελίσσεται μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε σημαντικό άνοιγμα στο σκέλος των δαπανών του ΕΟΠΥΥ» ανέφερε ο υφυπουργός και ενημέρωσε ότι το υπουργείο κινείται σε δύο κατευθύνσεις: στην προώθηση δομικών και διαρθρωτικών μέτρων αλλά και στη λήψη άμεσων μέτρων.

«Προχωράμε στον εξορθολογισμό και στον έλεγχο των δαπανών που αφορούν τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ρευστότητας στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις» είπε ακόμα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε την ανάγκη για πόρους στο σύστημα Υγείας, καθώς όπως είπε έχει περιέλθει σε δραματική κατάσταση εξαιτίας του μνημονιακού προγράμματος. Ειδικά για τον ΕΟΠΥΥ κατήγγγειλε ότι «έχει εξελιχθεί σε έναν οργανισμό ο οποίος ταλαιπωρεί και επιβαρύνει οικονομικά τους ασφαλισμένους και παράγει συνεχώς ελλείμματα, παρά την αυξημένη συμμετοχή στο κόστος των φαρμάκων, των εργαστηριακών εξετάσεων και των νοσηλίων».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: