Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

''H ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ''...


Την πεποίθησή του ότι η χώρα μας βγαίνει από τη «βαριά σκιά» της επιτήρησης για θέματα διαφθοράς, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γ. Σούρλας...

«Έχουμε πλέον τις προϋποθέσεις για να βγει η χώρα μας από την επιτήρηση που της επέβαλαν οι Διεθνείς Οργανισμοί και να ανακτήσουμε το κύρος μας διεθνώς», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σούρλας, μετά την παραλαβή του σχεδίου νόμου που εκπόνησε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση και τον εξορθολογισμό των ποινικών διατάξεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς και το οποίο διαβίβασε στον υπουργό Δικαιοσύνης για την προώθησή του.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, με αυτό το νέο νομοθετικό πλαίσιο που περιλαμβάνει και ρυθμίσεις περί δωροδοκίας και πολιτικού χρήματος και το οποίο ανταποκρίνεται στις συστάσεις, αλλά και τις συμβάσεις των διεθνών οργανισμών για θέματα διαφθοράς, «όχι μόνο βγαίνουμε από τη βαριά σκιά της επιτήρησης, αλλά θέτουμε τις σύγχρονες βάσεις για την πάταξη των κυκλωμάτων διαφθοράς και την επικράτηση της διαφάνειας».
Τόνισε τέλος ότι επιβεβαιώνεται ότι «προτεραιότητα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, είναι η διαφάνεια παντού, προκειμένου να παταχθεί η διαφθορά που οδήγησε τη χώρα μας στην χρεοκοπία».
Πηγή : naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: