Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στον ΑΠ Επιστρατεύεται και το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ στις έρευνες για την Χρυσή Αυγή


Επιστρατεύεται και το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ στις έρευνες για την Χρυσή Αυγή
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών, που αφορούν εκκρεμείς υποθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Κατέθεσαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, Γ.Σωτηρέλης, εκπρόσωποι της πακιστανικής και αιγυπτιακής κοινότητας στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Ο τελευταίος, μετά την κατάθεσή του στον κ. Βουρλιώτη, δήλωσε ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο και ότι «το χτύπημα σε βάρος μας είχε προαναγγελθεί από 8 Αυγούστου από τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τον Ν.Μίχο, τον Ηλ.Παναγιώταρο και τον Γιάννη Λαγό».

Ο κ. Βουρλιώτης αναμένει τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από το γνωστό «βαλιτσάκι» των κρατικών υπηρεσιών, προ του θανατηφόρου χτυπήματος στον Παύλο Φύσσα.

Οι τηλεφωνικές αυτές καταγραφές έχουν γίνει, όπως όλα δείχνουν, για λόγους εθνικής ασφάλειας και κατά τις ημέρες (προ και μετά) συμπλοκών που είχαν γίνει τόσο στην περιφέρεια του Πειραιά, όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Είχε δοθεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξων.

Ήδη, πέντε άτομα -κατά πληροφορίες, στελέχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια- ταυτοποιήθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές με την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου που έγινε στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του Παύλου Φυσσα.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: