Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πλωτό νοσοκομείο στο Αιγαίο το ΠΓΥ "Προμηθεύς"...


Στις 9 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το ταξίδι του, που θα ολοκληρωθεί στις 23 του μήνα, από τον ναύσταθμο Σαλαμίνας, το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως «Προμηθεύς», με σκοπό την παροχή...
ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους ακριτικών νησιών του Αιγαίου.
Με πρώτο σταθμό τη Γαύδο, το σκάφος θα περάσει επίσης από την Ανάφη, την Αμοργό, το Αγαθονήσι, τη Δονούσα, τη Σχοινούσα, την Ηρακλειά, την Ίο και τη Σίκινο.
Το πλοίο διαθέτει πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό- μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.
Σε αυτό, επίσης, επιβαίνει διευρυμένη διακλαδική ομάδα αποτελούμενη από 9 ιατρούς: Γενικός Χειρουργός (ΣΞ), Παθολόγος (ΣΞ), Καρδιολόγος (ΠΑ), Γυναικολόγος (ΠΝ), Ακτινολόγος (ΠΝ), Οφθαλμίατρος (ΠΝ), Παιδίατρος (ΠΝ), Μικροβιολόγος (ΠΝ), Οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς επίσης και 4 νοσηλευτές.
Σκοπός το πλοίου είναι η κάλυψη των αναγκών προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων των μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, ενώ στόχος του υπουργείου είναι το πλοίο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, στους κατοίκους των ακριτικών νησιών, τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο.
Στη Σχοινούσα, όπου βρέθηκε χθες ο το σκάφος, εξετάστηκαν 40 πολίτες, ενώ μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού θα βγουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τη δράση του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: