Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Απολογήθηκε στον ανακριτή Προφυλακιστέος ο Ντίνος Μιχαηλίδης για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Προφυλακιστέος ο Ντίνος Μιχαηλίδης για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου
Ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γ.Μαλλή, ο Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης που κατηγορείται στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της μεγαλονήσου αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία για «ξέπλυμα παράνομων χρημάτων» που αφορά διακίνηση μεγάλων ποσών που συνδέεται με προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Σε βάρος του Κύπριου πρώην υπουργού εξέδωσε τον περασμένο Ιούνιο ένταλμα σύλληψης ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με κεντρικό πρόσωπο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς ο Κύπριος πολιτικός δεν εμφανίστηκε ενώπιον του όταν κλήθηκε.
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορείται συγκεκριμένα για την υπόθεση της προμήθειας των TOR M-1 επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου και ενεπλάκη στην διακίνηση παράνομων αμοιβών με βάση όσα ισχυρίζεται ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Νίκος Ζήγρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός σε υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή αρνείται την κατηγορία ενώ ζητά την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με τον εξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου, αίτημα που υπέβαλε και προφορικά.
Στην δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμών με ύποπτα εμβάσματα που φέρεται να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα με αποστολέα τον καταζητούμενο από τις ελληνικές δικαστικές αρχές Αλ Ζαγιάντ Φουάντ. Μέρος των χρημάτων αυτών σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατέληξε σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη, γιου του πρώην υπουργού με συνδιαχειριστή τον πατέρα του.
Για την υπόθεση των επίμαχων εμβασμάτων οι ανακριτές έχουν ζητήσει την έκδοση και του Μιχάλη Μιχαηλίδη, υπέρ της οποίας αποφάνθηκε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: