Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

''ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ''...



Τη διαβεβαίωση πως η συγχώνευση της Βιοχάλκο με απορρόφηση από τη βελγική θυγατρική της, Viohalco SA, δεν επηρεάζει τις θέσεις εργασίας...
στις ελληνικές θυγατρικές δίνει η εταρεία. Σημειώνει μάλιστα πως αντιθέτως δημιουργεί δυνατότητες για την αύξηση της απασχόλησης σε αυτές συνεπεία των νέων επενδύσεων.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Viohalco SA θα έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών.
Τονίζεται ακόμη πως η συγχώνευση έχει αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης της Βιοχάλκο στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, επ’ ωφελεία της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των θυγατρικών της εταιρειών.
«Δεδομένης της περιορισμένης  ρευστότητας από την οποία πλήττεται η ελληνική οικονομία και παρά τη στήριξη που έχει λάβει ο Όμιλος από τις ελληνικές τράπεζες, η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης από τη Βιοχάλκο είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των θυγατρικών της εταιρειών και να καλυφθούν σε ανταγωνιστικό κόστος οι αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, σε μια προοπτική αξιοποίησης του συνόλου της υφιστάμενης και της προστιθέμενης παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι ο όμιλος υλοποιεί τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικές θυγατρικές του, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς τους, και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων αυξημένης προστιθεμένης αξίας.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: