Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σύσσωμη καταδίκη Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων για τη δολοφονία του Π.Φύσσα


Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων για τη δολοφονία του Π.Φύσσα
Το σημείο της δολοφονίας του Π.Φύσσα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την οργή των κομμάτων προκάλεσε η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από έναν 45χρονο, ο οποίος συνελήφθη, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή.
4 φωτογραφίες
    «Η Δικαιοσύνη θα κάνει άμεσα και στο ακέραιο το καθήκον της» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις «να υψώσουμε φραγμό στον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας», τονίζοντας ότι «Δημοκρατία χρειάζεται σταθερότητα, σύνεση και υπευθυνότητα από όλους».

    «Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε την ωμή βία που προέρχεται από το χώρο της Χρυσής Αυγής. Είμαστε οι πρώτοι που τους αποκαλέσαμε νεοναζί. Η βία δεν θα περάσει. Η στρατηγική της έντασης δεν θα περάσει» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.
    «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη στυγερή δολοφονία ενός συμπολίτη μας από συμμορίτικη ομάδα και δράστη που ομολογεί ότι είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ναζιστικής αντίληψης του μίσους που εκτρέφει και προωθεί η Χρυσή Αυγή και οδήγησαν σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, για το οποίο οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα. Αυτή την ώρα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ομαλότητας» δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.
    «Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής, στη χώρα μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς».
    Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει παράλληλα ότι «οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό», ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν «είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση, από τα πιο επίσημα χείλη, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χρυσή Αυγή και χτυπά την δημοκρατία».
    Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί «κάθε δημοκράτη πολίτη να πάρει μέρος στη σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6.00 μμ στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν-οδός Π. Τσαλδάρη )» και καταλήγει: «Οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό».
    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
    «Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της ΧΑ. Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι η ΧΑ πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων, αλλά και Ελλήνων.
    Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι «ήταν αναμενόμενο» και σημειώνει: «Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών». Ζητά, δε, παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
    Τη δημιουργία ενός «πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη μαύρη συμμαχία» από όλους τους Έλληνες δημοκράτες προτείνουν οιΑνεξάρτητοι Έλληνες. «Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και 'δημοσιογράφων', ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σαν νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.
    Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ «καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής» που στόχο έχει «να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία» και καλεί σε ενδυνάμωση της «λαϊκής συμμαχίας για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».
    Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει φασιστική τη δολοφονία του 34χρονου εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ) σημειώνει: «Ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές τα ξημερώματα στην Αμφιάλη μετά από οργανωμένη επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ομάδα των σαράντα νεοναζί τής Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε πολυμελή παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν χθες βράδυ στη καφετέρια Κοράλλι στην Αμφιάλη.

    »Φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν γάντια στα χέρια και σιδηρογροθιές και λειτουργούσαν με εντολές υπεύθυνων ως παραστρατιωτικό σώμα. Τραυματίστηκαν και άλλοι αντιφασίστες. Ο δολοφόνος είχε φτάσει με αυτοκίνητο μπαίνοντας ανάποδα στην οδό Κεφαλληνίας. Δολοφόνησε με μαχαιριές τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα». Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για παροχή κάλυψης στην ΧΑ.
    Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία και υποστηρίζει ότι καταδικάζει «το έγκλημα στο Κερατσίνι».
    Newsroom ΔΟΛ

    Δεν υπάρχουν σχόλια: