Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Ξεσκονίζει» το ΣΔΟΕ τα ταμεία της Χρυσής Αυγής...


 
Τι στοιχεία έχουν βρεθεί από τα γραφεία της οργάνωσης..
Διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το οργανωμένο έγκλημα αναζητούν πλέον οι διωκτικές αρχές και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν έρευνες -έως και μία δεκαετία πίσω- για...
τυχόν στοιχεία που θα αποκαλύψουν έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ως τώρα εφόδους των Αρχών σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλέγεται πλούσιο υλικό για χρηματικές συναλλαγές της οργάνωσης ή επιφανών στελεχών της από τη Δικαιοσύνη.

Η έρευνα επεκτείνεται πλέον όμως και στα Ταμεία της Χρυσής Αυγής. Τους «δρόμους» που ακολουθεί το βρώμικο χρήμα, μέσω τραπεζικών καταθέσεων ή με μετρητά, θα αναλάβει να «φωτίσει» το ΣΔΟΕ που βρίσκεται εν αναμονή δικαστικής εντολής για να προχωρήσει στο «πάγωμα» και, εν συνεχεία, στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κόμματος και των συλληφθέντων στελεχών του.

Σχετικό αίτημα αναμένεται να διαβιβαστεί εντός των επομένων ημερών ή και ωρών, από τον ανακριτή που συντονίζει την έρευνα, προς την Ένωση Εληνικών Τραπεζών. Οι τράπεζες θα κληθούν έτσι να δώσουν στοιχεία για αναλήψεις και καταθέσεις από τους λογαριασμούς της οργάνωσης. Θα αναζητηθούν επίσης, σύμφωνα με τις εντολές που θα δώσει ο ανακριτής, φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε Ελλάδα και εξωτερικό που θα ελεγχθούν για την προέλευση των χρημάτων που πρόσφεραν στην οργάνωση.

Έμπειρα στελέχη των υπηρεσιών εκτιμούν πως το βάρος των ερευνών θα πέσει στους «τροφοδότες λογαριασμούς», για να αποδειχθεί εάν διακινείτο «βρώμικο χρήμα» από παράνομες δραστηριότητες του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά και να ελεγχθεί η νομιμότητα και ο σκοπός των δράσεων της Χρυσής Αυγής στις οποίες κατέληγαν (πχ τρομοκρατία, τάγματα εφόδου κλπ). Ήδη καταρτίζεται ειδικό πλάνο για τους τομείς γύρω από τους οποίους θα περιστραφεί ο έλεγχος των «ράμπο» του ΣΔΟΕ, όπως δαπάνες για αγαθοεργίες ή μισθοδοσίες ατόμων ή ομάδων από το κόμμα, προμήθειες αμυντικού υλικού, μαζικές εκδηλώσεις, προπαγανδιστικό υλικό κλπ, αλλά και πιθανές σχέσεις των δωρητών χρημάτων και υλικού με το οργανωμένο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: