Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Οι διαδικασίες για τη διαθεσιμότητα θα προχωρήσουν, διαμηνύει η κυβέρνηση


Οι διαδικασίες για τη διαθεσιμότητα θα προχωρήσουν, διαμηνύει η κυβέρνηση
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η λίστα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη στην ώρα της στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά στους πρυτάνεις των ΑΕΙ και στους προέδρους των ΑΤΕΙ, οι οποίοι αρνούνται να προχωρήσουν στην αξιολόγηση και να καταρτίσουν την λίστα των 1.765 διοικητικών υπαλλήλων.

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό, στο οποίο έλαβαν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου μπήκαν οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων εντός του Σεπτεμβρίου.

Εμπλοκή παρουσιάζεται στο υπουργείο Παιδείας, καθώς τα περισσότερα πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ έχουν βάλει λουκέτο διαμαρτυρόμενα για τη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΑΤΕΙ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι που να περισσεύουν και ότι εάν προχωρήσει η διαθεσιμότητα, τα τμήματα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που πρόκειται να ενταχθούν στην κινητικότητα, ότι το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει μια προθεσμία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης.
«Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι» τόνισε ο κ. Μητσοτακης.
Πάντως, από το υπουργείο Παιδείας τονίζεται ότι υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο προς κατάρτιση της λίστας, ακόμη κι αν οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΑΤΕΙ δεν προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση.

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι η λίστα θα είναι έτοιμη ώς τις 28 Σεπτεμβρίου και σημειώνει ότι υπάρχουν τμήματα που ανταποκρίνονται στη διαδικασία.

Ωστόσο, ακόμη κι αν η λίστα από το υπουργείο Παιδείας δεν φτάσει στην ώρα της, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τη διαδικασία με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Tο αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υπογραφής των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση συνολικά περί των 2.000 οργανικών θέσεων σε έντεκα υπουργεία, προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος των 12.500 υπαλλήλων.

Στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας θα ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από το χώρο της Υγείας, καθώς και από την «περιφέρεια του Δημοσίου», δηλαδή από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης.

Από τον Ιούνιο έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.300 σχολικοί φύλακες και καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ πριν από λίγες ημέρες στο ίδιο καθεστώς εντάχθηκαν 1.700 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας.

Τις επόμενες ημέρες τίθενται σε διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί, περίπου 2.000 υπάλληλοι υπουργείων και 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι από AEI και ΤΕΙ.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση δομών στους δήμους, απ' όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας.

Ν.Σώκου
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: