Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονική επίθεση με λοστούς και καδρόνια από χρυσαυγίτες καταγγέλλει το ΚΚΕ


Σοβαρές καταγγελίες ΚΚΕ για επίθεση κατά μελών του, που έκαναν αφισοκόλληση από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Επτά τραυματίες. Προανάκριση από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας (Pics)

Εκτεταμένα επεισόδια έξω από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος έλαβαν χώρα αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής ήρθαν στα χέρια με μέλη του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκολλήσεις, με αφορμή το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ριζοσπάστης", τα μέλη του ΚΚΕ δέχθηκαν επίθεση από περίπου τριάντα άτομα με κράνη και μπλούζες της Χρυσής Αυγής που κρατούσαν σιδερολοστούς και κοντάρια.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, σε λίγα λεπτά ακολούθησαν απίστευτες σκηνές ξυλοδαρμού.
Όπως καταγγέλλει ο "Ριζοσπάστης" τα μέλη της Χρυσης Αυγής τραυμάτισαν συνολικά επτά άτομα, ενώ έσπασαν τα τζάμια και προκάλεσαν σοβαρές φθορές στα αυτοκίνητα του συνεργείου αφισοκόλλησης.
 
Για την εν λόγω επίθεση, η εφημερίδα του ΚΚΕ κάνει λόγο για μαφιόζικη επίθεση με στόχο να υπάρξει νεκρός:
"Ύπουλη και δολοφονική επίθεση, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό. Ο απολογισμός της μαφιόζικης επίθεσης ήταν επτά τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όλοι στελέχη του ΚΚΕ. Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν εν κρυπτώ στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ".
"Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης -με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα- αποδεικνύουν τον δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος και επισημαίνεται ότι "ανάμεσα στους χρυσαυγίτες, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες, ήταν οι επικεφαλής τους, γνωστοί φασίστες και τραμπούκοι του Περάματος, Πανταζής και Καστρινός".
"Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό» προσθέτει το ΚΚΕ, αναφέροντας στη συνέχεια ότι «η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ που ανάμεσα τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος".
"Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αποφασιστικά να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στους χώρους δουλειάς και συνοικίες" καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΚΚΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ χτες στο Πέραμα. Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς.
Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση.
Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: