Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

«Πόλεμος» για τα υποβρύχια Σκληρή απάντηση από το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική


Σκληρή απάντηση από το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική
Σκληρή αναμένεται η διαμάχη στη Βουλή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Εύσχημη υπεκφυγή» σχετικά με τα όσα υποστήριξε πρόσφατα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των υποβρυχίων, χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ την κατάθεση πρότασης Εξεταστικής Επιτροπής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την κατασκευή υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία.

Στο κείμενο του αιτήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κυρίως κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς οι περισσότερες σελίδες αναφέρονται στη νόμο που υπέγραψε ως υπουργός Εθνικής Αμυνας το 2010.

Σε μία σκληρή «πρώτη απάντηση», όπως αναφέρει, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «συμμάζεμα» της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από «δυστοκία 40 ημερών» για την κατάθεση της πρότασης και κατηγορεί ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «υποδέχθηκε στους κόλπους του στελέχη της ομάδας Τσοχατζόπουλου [και] τώρα "διαμαρτύρεται" γιατί ο νόμος του 2010 κατήργησε τα "Αντισταθμιστικά Ωφελήματα" που λειτούργησαν ως αγωγός παρανόμων πληρωμών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάπτεται εξ αντικειμένου με αυτούς που θίχτηκαν λόγω της ακύρωσης των αρχικών συμβάσεων [...] εφάπτεται όμως εξ αντικειμένου και με τα συμφέροντα που ήθελαν πάντα και θέλουν και τώρα είτε τον έλεγχο είτε το κλείσιμο και τη διάλυση του Σκαραμαγκά προς ίδιον όφελος. Μήπως ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ονόματα;» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Τίθεται πλέον -εξ αντικειμένου τουλάχιστον- ζήτημα εξυπηρέτησης -από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του- συγκεκριμένων συμφερόντων που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και την ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας» υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται δηλαδή κατά ενός νόμου που αφορά τα υποβρύχια και τον Σκαραμαγκά, ενώ τώρα, πριν από λίγους μήνες, δήλωσε "παρών" και ουσιαστικά στήριζε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για το ναυπηγείο της Ελευσίνας και τις πυραυλάκατους του Πολεμικού Ναυτικού» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Η επιλογή του κ. Τσίπρα να επιτεθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ζήτημα ναυπηγεία/υποβρύχια κατέρρευσε παταγωδώς. Η πρόταση που μετά από δυστοκία 40 ημερών κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, παρά τη σοβαροφάνειά της, είναι "απορία ψάλτου βήξ". Δεν υπάρχει καμία απάντηση "για την ταμπακέρα". Για τα σκληρά ερωτήματα που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον κ. Τσίπρα στην πρόσφατη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

»Το κείμενο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι μια εύσχημη υπεκφυγή. Δεν θα περάσει. Ο κ. Τσίπρας είναι αναγκασμένος να έρθει στη Βουλή γιατί αυτοεγκλωβίστηκε στις συκοφαντίες του και οφείλει πλέον πολλές κρίσιμες απαντήσεις. Τον περιμένουμε».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: