Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους Τσίπρας και Βενιζέλος μέσα απο τα υποβρύχια και την εξεταστική

20131125-095244.jpg
Πρωταγωνιστές σε μια πολιτική κόντρα πολλών μεγατόνων όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αυτή τη με βδομάδα. Πρόκειται εκτός απροόπτου να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια που σημαίνει πως ο κ. Βενιζέλος θα απαντήσει σε όλα, λαμβάνοντας ως μεγάλη πολιτική ευκαιρία να συγκρουστεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ειπωθούν ολα οσα πρέπει για το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως αναφέρουν στην Χαριλάου Τρικούπη.
«Περιμένω να έρθετε στη βουλή για να διεξαχθεί ανάμεσα μας, ανάμεσα σε εσάς και σε μένα μια μονομαχία προσωπικού και πολιτικού ήθους» είχε πει στην τελευταία τετ-α-τετ συζήτηση ο κ. Βενιζέλος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την τελευταία ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης κατά την ομιλία του στη βουλή.
Ολα δείχνουν πως η στιγμή της μονομαχίας… στο Ελ πάσο φτάνει. Η κόντρα των δυο μονομάχων έχει να αποδείξει στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές το ποιος είναι πιο ισχυρός και ποιος διαθέτει πλούσιο οπλοστάσιο. Από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι περιμένουν πως και πως τη στιγμή της πολιτικής αναμέτρησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και προετοιμάζονται καταλλήλως. Και η απάντηση της Κουμουνδούρου είναι άμεση: όσο μιλάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίνει δημοκοπικούς πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ , είναι ο χορηγός μας, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας έτοιμος και αυτός για την μεγάλη αναμέτρηση που θα κρίνει ανάμεσα στα υπόλοιπα και το θέμα της κεντροαριστεράς.
Η κόντρα των δυο έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια. Η αφαίμαξη πολιτικών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στα δυο κόμματα που ξεκινάει από τις τελευταίες εκλογές και μετά. Ωστόσο κορυφαίο γεγονός αντιπαράθεσης αποτελεί η λίστα Λαγκάρντ τότε που ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του έριχναν βαριές ηθικές σκιές στον κ. Βενιζέλο και ευθύνες για το στικάκι με τα στοιχεία της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ.
Ένα ακόμη στοιχείο αντιπαράθεσης είναι η μάχη ανάμεσα στα δυο κόμματα που δίνεται, που έχει ως τίτλο « Μνημόνιο και αντίμνημονιο». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για τη μνημονιακή του πολιτική συμπορευόμενο με τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, ενώ από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ απάντα κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και ανέξοδες υποσχέσεις. Επενδύει στην αντίδραση των βουλευτών μας, αναφέρει ο κ. Βενιζέλος για τον κ. Τσίπρα με τελευταίο βέβαια τις αλληλοκατηγορίες περί αποστασίας.
Ολα αυτά στο μέσον μιας μάχης που δίνεται αμφότερα από στελέχη των δυο κομμάτων αλλά και οι αρχηγοί τους με φόντο τη κεντροαριστερά και της όλης συζήτησης που άνοιξε με αφορμή την πρωτοβουλία των 58 στελεχών που κινούνται ευρύτερα στο χώρο, έχοντας τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων ευρύτερων κινήσεων και πολιτικών χώρων. Οι λόγοι είναι προφανείς . Μεγαλύτερη διείσδυση στο κέντρο με στόχο τις κάλπες της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: