Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Νέο κύμα κακοκαιρίας Πλημμύρισαν δρόμοι και πάλι στη Ρόδο, επί ποδός η Πυροσβεστική


Πλημμύρισαν δρόμοι και πάλι στη Ρόδο, επί ποδός η Πυροσβεστική
Από τις 15:00 το μεσημέρι σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ρόδος
Επί ποδός βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις μετά και το νέο κύμα κακοκαιρίας, τη Δευτέρα, οι Αρχές πάντως εμφανίστηκαν καθησυχαστικές αναφέροντας ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.
Από τις 15:00 το μεσημέρι σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δρόμοι στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου - Καλλιθέας και να ακινητοποιηθούν οχήματα, τους οδηγούς των οποίων έσπευσε να απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Συνεχείς, αλλά μικρής διάρκειας ήταν οι διακοπές ρεύματος στις περιοχές Καλυθιές, Κοσκινού, Φαληράκι αλλά και στην πόλη της Ρόδου.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Η Πυροσβεστική δέχτηκε 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Στη Ρόδο επιχειρούν δέκα συνεργεία με 30 πυροσβέστες.
Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στις 30 οικογένειες που διαμένουν στο νησί της Ψερίμου, το οποίο οι Αρχές θα ζητήσουν να κηρυχθεί την Τρίτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η βροχή στην Ψέριμο προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσα προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο νησί.
Το ποσό των 150.000 ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση, χορήγησε το υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την άμεση κάλυψη των πρώτων δαπανών μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο.

Το ποσό θα διατεθεί για την πληρωμή των συνεργείων εργατών που προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους και να κάνουν προσωρινές παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση σε σπίτια και επιχειρήσεις. Διατίθεται επίσης για την προμήθεια καυσίμων και ανταλλακτικών στις υδροφόρες, στα σκαπτικά μηχανήματα και σε όλα τα άλλα οχήματα που χρησιμοποιούνται.

Από αυτό το ποσό επιπλέον θα  καλυφθούν και οι δαπάνες που γίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και η κάλυψη του κόστους των σκαπτικών μηχανημάτων που έχουν επιστρατευθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: