Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Βγαίνουν πάλι από τον υπόνομο...


 




Επιχείρηση εξαργύρωσης της δολοφονίας των δύο μελών της έχει στήσει η Χρυσή Αυγή, την ώρα που...
άλλοι τρεις βουλευτές της έχουν κληθεί σήμερα να απολογηθούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Οι χρυσαυγίτες μετά τα συσσίτια στη μνήμη των δύο θυμάτων των τρομοκρατών επιχείρησαν το Σάββατο να οργανώσουν αιμοδοσία «μόνο για Ελληνες», ενώ προγραμμάτιζαν μία συγκέντρωση έξω από τον Αρειο Πάγο για σήμερα το πρωί και άλλη μία για το Σάββατο, ζητώντας να αποφυλακισθούν ο αρχηγός τους και οι δύο βουλευτές τους.
Στην προσπάθεια των χρυσαυγιτών «να ξαναβγούν από τον υπόνομο», χρησιμοποιώντας τη συμπάθεια που προκαλούν οι δύο νεκροί, περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις του τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη, που οδήγησαν τη συνάδελφό του Δέσποινα Βανδή να αποχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο όπου θα εμφανίζονταν μαζί. «Είμαι κόρη μεταναστών. Αυτό.», έγραψε η κ. Βανδή και τα social media πήραν φωτιά.

Την προσπάθεια να εξαργυρώσει τη δολοφονία των δύο μελών της την 1η Νοεμβρίου εντείνει η Χρυσή Αυγή με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.
Η πρώτη συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το πρωί έξω από τον Αρειο Πάγο στη Λ. Αλεξάνδρας, την ώρα που τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές - οι Γιώργος Γερμενής, Ευστάθιος Μπούκουρας και Παναγιώτης Ηλιόπουλος - θα βρίσκονται ενώπιον των εφετών-ειδικών ανακριτριών προκειμένου να απολογηθούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Η ασυλία και των τριών έχει αρθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ακόμα η υπόθεση ανατεθεί στις εφέτες-ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι προκάτoχοί τους πρόεδροι Πρωτοδικών Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας αξιοποιώντας το υλικό που είχαν συγκεντρώσει, με έγγραφό τους προς τη Βουλή είχαν ζητήσει την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών. Στο εννεασέλιδο έγγραφό τους μάλιστα έκαναν λόγο και για ενδείξεις τέλεσης και άλλων αδικημάτων, όπως προπαρασκευαστικές πράξεις προσβολής του πολιτεύματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία των χρυσαυγιτών με βασικό αίτημα να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του αρχηγού τους Ν. Μιχαλολιάκου, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή. Παράλληλα, ζητούν να αποφυλακισθούν και οι άλλοι δύο βουλευτές τους. Μάλιστα, σε κεντρικά γραφεία της οργάνωσης έχουν αναρτηθεί γιγαντοαφίσες με τις φωτογραφίες των τριών προφυλακισμένων βουλευτών και το σύνθημα «όχι φυλακές για τους εθνικιστές - άμεση αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων».
Την ίδια στιγμή στα κεντρικά γραφεία τους στη Λ. Μεσογείων αλλά και στην οργάνωση Βορείων Προαστίων στη Λ. Ηρακλείου, όπου έγινε η διπλή δολοφονία, δεσπόζουν γιγαντοαφίσες με τις φωτογραφίες των δύο θυμάτων, σε μια σαφή προσπάθεια των χρυσαυγιτών να διατηρήσουν το κλίμα συμπάθειας που προκάλεσε η εν ψυχρώ δολοφονία από τρομοκράτες. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια (στην εφημερίδα «Real News»). Οπως επισήμανε, «η δολοφονική ενέργεια προκάλεσε ένα κύμα συμπάθειας στην κοινή γνώμη, όπως είναι ευνόητο και όπως κάθε φορά συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι στυγεροί δολοφόνοι αυτό που πέτυχαν στην πραγματικότητα είναι να επιτρέψουν στη Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται ως θύμα και όχι ως θύτης, σε μία στιγμή απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής της απομόνωσης». Προς αυτή την κατεύθυνση η Χρυσή Αυγή επανέλαβε τις προηγούμενες ημέρες τα ρατσιστικά συσσίτια, ενώ το περασμένο Σάββατο επιχείρησε να κάνει «αιμοδοσία από Ελληνες, μόνο για Ελληνες», στα γραφεία της στη Λ. Μεσογείων και στη Λ. Ηρακλείου, «στη μνήμη των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη». Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τον ιατρικό κόσμο, δεν διατέθηκαν συνεργεία αιμοληψίας και έτσι ορισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι η εκδήλωσή τους έγινε, πήγαν σε νοσοκομεία και έδωσαν εκεί αίμα. Το Σάββατο οι χρυσαυγίτες διοργανώνουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ζητώντας την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών (Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός)...
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: