Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ο Παπανδρέου, στο πάρκο Γκεζί...



Τον τόπο που αποτέλεσε το κέντρο των αιματηρών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι, το πάρκο Γκεζί, επισκέφθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
 Εκεί, φύτεψε ένα δένδρο συμβολίζοντας...
τη δύναμη των πολιτών ανά τον κόσμο να υψώνουν τη φωνή τους για το μέλλον τους.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως πρόκειται για μία συμβολική κίνηση για τους πολίτες όλου του κόσμου που έχουν μία φωνή για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, να αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη τους. Είναι μία ηθική αρχή που ξεπερνά κάθε έθνος».

Ο κ Παπανδρέου εμφανίστηκε στο πάρκο Γκεζί νωρίς το πρωί της Τρίτης μαζί με τον αντιπρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Ουμούτ Οράν, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με την υιοθέτηση ψηφισμάτων και ανακοινώσεων σε βασικά ζητήματα.

Όπως είπε ο κ.Παπανδρέου, εργάζεται για μία πιο στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ως φίλος της γείτονος χώρας.

«Ημουν πάντα σύμφωνος με την ιδέα ότι μαζί μπορούμε να οραματιστούμε έναν διαφορετικό κόσμο. Μαζί μπορούμε να οραματιστούμε έναν καλύτερο κόσμο. Εχουμε όλοι το δικαίωμα να εκφράζουμε τις ιδέες μας και συλλογικά μπορούμε να φτιάξουμε έναν διαφορετικό κόσμο», τόνισε ο κ.Παπανδρέου.

Σε σχέδιο διακήρυξης για το Γκεζί που αναμένεται να περάσει κατά το συνέδριο, η Σοσιαλιστική Διεθνής εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στα πέντε αιτήματα της Αλληλεγγύης Ταξίμ, της ομάδας που είχε ηγετικό ρόλο κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: