Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Στο αντάρτικο και ο Θάνος Μωραΐτης: Δεν περνάει ο φόρος ακινήτων


mwraitisΤις αντιρρήσεις του επί του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων εξέφρασε ένας ακόμα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς καν να έχουν περάσει 48 ώρες από την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το πρωί της Τρίτης, ο Θάνος Μωραΐτης έκανε λόγο για έναν «άδικο φόρο» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «αν το σχέδιο το οποίο θα έρθει στη Βουλή έχει τα ίδια στοιχεία με το προηγούμενο δεν πρόκειται να περάσει».
Επίσης διατύπωσε ανοιχτά την δυσφορία του για τα «κακά αποτελέσματα» που έχει η κυβέρνηση κατά τη 18μηνη θητεία της, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε ανάμεσα από μία κακή κυβέρνηση, που αναγκαζόμαστε να τη στηρίξουμε, και του άλματος στο κενό που προτείνει ο κ. Τσίπρας».
Ο Μωραΐτης είχε δηλώσει την Κυριακή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής ότι «δίνουμε μια ψήφο επώδυνης ανοχής» και μάλιστα προειδοποίησε: «Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής».
Ο Μωραΐτης ακολουθεί τις τροχιοδεικτικές βολές του συναδέλφου του από το ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, ο οποίος ήδη από τη Δευτέρα μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είχε εκφράσει την αντίθεσή του τόσο για τον ΕΝΦΑ όσο και για τον νόμο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
«Δεν δίνω “λευκή επιταγή” και δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει τον νόμο για τα ακίνητα όπως είναι στο σχέδιο, δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να φέρει νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του Κοινοβουλίου» είχε πει ο Μιχάλης Κασσής ο οποίος και την Τρίτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επανέλαβε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΑ, χαρακτηρίζοντάς το «έκτρωμα», αν δεν υπάρξουν αλλαγές.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: