Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

«Έγιναν βήματα» Διακόπηκε η συνάντηση Χατζηδάκη - τρόικας για τους πλειστηριασμούς


Διακόπηκε η συνάντηση Χατζηδάκη - τρόικας για τους πλειστηριασμούς
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Διακόπηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με την τρόικα, παρουσία του υπουργού Οικονομικών, για το θέμα των πλειστηριασμών.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής της τρόικας. Η διαπραγμάτευση με τον κ. Χατζηδάκη αναμένεται να συνεχιστεί αργότερα.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά τις συνομιλίες με την τρόικα «έγιναν βήματα» και οι δύο πλευρές έχουν έρθει «πιο κοντά» στο επίμαχο θέμα των πλειστηριασμών.

«Ήρθαν αρκετά βήματα πιο κοντά στις δικές μας θέσεις αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνία. Υπάρχουν θέματα προς συζήτηση και η συνάντηση θα επαναληφθεί το βράδυ», ανέφερε.

Σύμφωνα με το ίδιες πληροφορίες, οι αποφάσεις από ό,τι φαίνεται αναμένεται να ληφθούν σε κυβερνητικό επίπεδο.

Παράλληλα έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος για τα εναλλακτικά σενάρια ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι στον πυρήνα της διαπραγμάτευσης βρίσκεται το μεταβατικό στάδιο που θα ισχύσει για το 2014 αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τα κριτήρια για την παράταση του καθεστώτος αναστολής.

Έχει συμφωνηθεί η διατήρηση του «νόμου Κατσέλη» καθώς και η εφαρμογή μόνιμου συστήματος εξωδικαστικής διαμεσολάβησης από το 2015 με βάση το Ιρλανδικό μοντέλο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: