Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τι βρέθηκε στον υπολογιστή του βουλευτή της Χ.Α. Δείτε πότε δηλώνει ότι γεννήθηκε ο αδελφός του Κασιδιάρη


Δείτε πότε δηλώνει ότι γεννήθηκε ο αδελφός του Κασιδιάρη

Στην πλαστή αστυνομική ταυτότητα που χρησιμοποιούσε σαν «αστυφύλακας Παπαστεργίου» ο ανθυπολοχαγός των Ειδικών Δυνάμεων Αλέξανδρος Κασιδιάρης είχε γράψει ως ημερομηνία γέννησης την 21η Απριλίου του ... 1987

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για την φωτογραφία που εμφανίζει τον Αλέξανδρο Κασιδιάρη, ανθυπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων και αδερφό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, να χαιρετά ναζιστικά, διέταξε ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος.

Ο ανθυπολοχαγός διέκοψε την εκπαίδευσή του στη Ρεντίνα και αποσπάται για τουλάχιστον έναν μήνα στο Φρουραρχείο Αθηνών, για να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Καθημερινή, σε υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του βουλευτή της Χ.Α. ο αδελφός του, Αλέξανδρος, απεικονίζεται στην μπροστινή όψη πλαστής ταυτότητας. Πρόκειται για ένα αρχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Από την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα «επίμαχα» φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, καθώς η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη είναι «Αlex».




Κατά τη διερεύνηση του σκληρού εντοπίστηκαν φωτογραφικά αρχεία και με τις δυο όψεις ταυτοτήτων αστυνομικών. Σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου - αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης την 21η Απριλίου του 1987. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία. Στην έκθεσή της η ΔΕΕ αναφέρει πως τα επίμαχα αρχεία (φέρουν κωδικούς «1.jpg» και «id ready 2.jpg») έχουν υποστεί επεξεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».

Για την κατασκευή της πλαστής ταυτότητας χρησιμοποιήθηκε ως «μήτρα» η ταυτότητα 25χρονου που υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. ως αρχιφύλακας. Ο άνδρας με τα αρχικά Κ.Χ. δεν έχει δηλώσει απώλεια ταυτότητας, ενώ εκπροσωπεί την αστυνομία σε αγώνες κολύμβησης στην Ελλάδα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: