Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ξεσπιτώνουν 450 οικογένειες μετά από 50 χρόνια...


Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται 450 οικογένειες στον οικισμό Άνω Ηλιούπολης-Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Μετά από πέντε ολόκληρες πενταετίες, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου διεκδικεί ...
την κυριότητα των εκτάσεων όπου βρίσκονται τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι διεκδικήσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών κοινοποιούνται με επιστολές προς τους κατοίκους της Ηλιούπολης, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις και ανασφάλεια στις 450 οικογένειες που έχουν στις κατοικίες τους στην επίδικη περιοχή.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 43 στρέμματα του Δήμου Σταυρούπολης από την οδό Ωραιοκάστρου μέχρι τον περιφερειακό, τα οποία η Κτηματική Υπηρεσία θεωρεί ότι είναι ανταλλάξιμα και εγείρει απαιτήσεις επί της κυριότητας τους. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν δοθεί προ πολλών ετών ως αποζημίωση από το Δημόσιο σε μέλη οικογενειών που είχαν συμμετάσχει στον Μακεδονικό Αγώνα και στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν σε εργολάβους και άλλους ιδιοκτήτες.
Το Δημόσιο θεωρεί ότι αυτά τα κτήματα είχαν παραχωρηθεί μόνο για αξιοποίηση, όχι για πώληση, αλλά, φυσικά, μετά από τόσα χρόνια δεν είναι λογικό να προβάλλονται τέτοιες διεκδικήσεις.
Πριν από μερικούς μήνες, οι 450 οικογένειες δήλωσαν τα οικόπεδα στο Κτηματολόγιο, το οποίο τους όρισε ως ιδιοκτήτες αυτών. Στο έγγραφο της, η Κτηματική Υπηρεσία ενημερώνει πως έχει υποβάλει ένσταση επί της απόφασης του Εθνικού Κτηματολογίου, το οποίο επικύρωσε στους νυν ιδιοκτήτες την κυριότητα των διαμερισμάτων τα  οποία βρίσκονται στις επίδικες εκτάσεις.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: