Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Σε διαθεσιμότητα τέσσερις αστυνομικοί που έκλεψαν αλλοδαπούς...


Έκαναν παράνομη έρευνα, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν...

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα ένας αστυφύλακας και τρεις ειδικοί φρουροί, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή, σωματικές βλάβες, κατάχρηση εξουσίας και ...
παραβίαση οικιακού ασύλου, σε βάρος τεσσάρων μεταναστών από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι, επίσης, συνελήφθησαν για ναρκωτικά.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι τέσσερις αστυνομικοί συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από καταγγελίες των αλλοδαπών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ασφάλεια, ύστερα από όσα υπέστησαν.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οι τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι εκτελούσαν περιπολία στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν τους δύο από τους αλλοδαπούς σε συναλλαγή με ναρκωτικά, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, και πάνω τους βρήκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά χάπια. Όμως, αντί να τους συλλάβουν και χωρίς να ειδοποιήσουν την υπηρεσία τους, τους ανάγκασαν να πάνε όλοι μαζί στο σπίτι που διαμένουν, όπου βρήκαν τους άλλους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι τους παρέδωσαν τέσσερα σπιρτόκουτα με κάνναβη και πέντε καρτέλες με ναρκωτικά χάπια. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την κατηγορία, οι αστυνομικοί άρπαξαν 1.100 ευρώ από τους τρεις αλλοδαπούς, ενώ ο αστυφύλακας χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι τον έναν και έφυγαν.

Οι αλλοδαποί τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση και ανέφεραν το περιστατικό. Από την Άμεση Δράση τους παρέπεμψαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, όπου προσήλθαν, έδωσαν καταθέσεις και κρατήθηκαν για τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους κατηγορούμενους συναδέλφους τους, οι οποίοι παρέδωσαν τα ναρκωτικά που είχαν κατασχέσει και ενημέρωσαν για τον έλεγχο που είχαν κάνει. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, από την οποία σχηματίστηκε δικογραφία και οι αστυνομικοί παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, ενώ με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος τους...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: