Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Στους 101 οι νεκροί από την γρίπη...


Στους 101 οι νεκροί από την γρίπηΔιαστάσεις επιδημίας λαμβάνει ο ιός της γρίπης στην χώρα μας όπου την Τετάρτη έχασε τη ζωή του το...
101o θύμα της νόσου.

Το κύμα της εποχικής γρίπης παραμένει υψηλό, προκαλώντας θανάτους και στέλνοντας ασθενείς με βαριές επιπλοκές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη άγγιζε τους 100 νωρίς το πρωί, ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες άλλος ένας συνάνθρωπός μας απεβίωσε. Επίσης, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ άλλοι 48 ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ.

Πάντως, στην πλειοψηφία τους τα θύματα δεν είχαν εμβολιαστεί παρότι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κ.ά.). Μάλιστα, από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αποδείχθηκε ότι είναι οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα καθώς έχουν τα θλιβερά πρωτεία στον κατάλογο με τους νεκρούς της γρίπης εφέτος. Ακολουθούν οι ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα οι οποίοι επίσης επλήγησαν από τον ιό της γρίπης και κατέγραψαν σημαντικές απώλειες. Ανίσχυροι –και ανεμβολίαστοι- απέναντι στους ιούς της γρίπης ήταν και οι διαβητικοί ασθενείς καθώς επίσης οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Από την αρχή της φετινής έξαρσης του ιού στην Ελλάδα σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευθεί 266 άτομα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ για το μέγεθος της επιδημίας γρίπης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κύμα της γρίπης θα παραμείνει σε υψηλό σημείο για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες προτού αρχίσει να πέφτει και να υποχωρεί η νόσος. Αυτό σημαίνει ότι στις ΜΕΘ θα συνεχίσουν να εισάγονται βαριά περιστατικά, αλλά και ότι θα καταγράφονται θάνατοι...
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: