Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Το νεκρό (;) ΠΑΣΟΚ δανείζει στελέχη και στους Ανεξάρτητους Έλληνες


sgouridis.jpg

Μεταγραφή-έκπληξη για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Πάνος Καμμένος έκλεισε τον Παναγιώτη Σγουρίδη για το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ. Ο κ. Σγουρίδης υπήρξε επι σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1989-2009.
Ως υπεύθυνος του τομέα τουρισμού και μέλος του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειπε να ασχολείται και με τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού Ξάνθης, όπου και εκλέχτηκε ως Βουλευτής. Ο κ. Σγουρίδης έχει διατελέσει και Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Με δήλωσή του αποκλειστικά στο «Π», ο κ. Σγουρίδης αποσαφήνισε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του να είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές.

«Με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμένο, θητεύσαμε πολλά χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο, παρόλο όμως που βρισκόμασταν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις είχαμε κοινές θέσεις σε ευαίσθητα Εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό, το Αιγαίο και τα ζητήματα της Θράκης. Τη πρόταση του να κατέβω στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΛΕΛ, τη θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική και για αυτό τον λόγο την αποδέχτηκα. Θεωρώ, πως πρέπει να αγωνιστούμε ώστε το σημερινό δράμα της ελληνικής κοινωνίας, που υφίσταται από την ιδιότυπη οικονομική κατοχή πρέπει να γίνει γνωστό στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη των λαών. Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά αυτό που μετράει είναι να παίρνεις θέση με εκείνους που πραγματικά πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν την Ελλάδα από τα αδιέξοδα. Επίσης, ο αγώνας θα είναι δύσκολος γιατί τα κατεστημένα είναι ισχυρά. Μέσα όμως από συντεταγμένες κινήσεις, οι νέες γενιές των Ελλήνων μπορεί να είναι αυτάρκεις στην παραγωγή υλικών και πνευματικών αγαθών ώστε να αντισταθμίσουν την εισαγωγή από το εξωτερικό ανάλογων αγαθών, μια που πλέον η παγκοσμιοποίηση έχει κάνει τα σύνορα των χωρών διαπερατά. Αυτή είναι και η κατεύθυνση για να βρει η Ελλάδα το κύρος που της αρμόζει». [paraskhnio]

Epikairo: Τελικά την πιο σωστή τοποθέτηση για το ΠΑΣΟΚ, την έκανε προ ημερών ο Κώστας Σκανδαλίδης. Όπως ανέφερε: "το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει και δανείζει στελέχη στα άλλα κόμματα". Κι εάν είναι αναμενόμενη (από ιδεολογική σκοπιά) η μετακίνηση στελεχών προς σχήματα του κέντρου, της κεντροαριστεράς ή της αριστεράς, η μετακίνηση στελεχών προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες ξενίζει. Ειδικά όταν ένα τέως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ως κοινό ιδεολογικό τόπο με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες τα εθνικά θέματα.

Τελικά στη χώρα τείνει να γίνει κανόνας το: Προοδευτικός και (κεντρο)αριστερός  μέχρι να σου θίξουν την πατρίδα ή τη θρησκεία, εκεί μπαρουτιάζεις και γίνεσαι Καμμένος!
epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: