Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Με λεφτά από τις κλήσεις θα πληρώνονται οι συντάξεις των ένστολων...


enstoloi
Από την πίσω πόρτα, επαναφέρει το υπουργείο Εργασίας και κυρίως το υπουργείο Οικονομικών τους κοινωνικούς πόρους ή για την ακρίβεια τα έσοδα από τους πόρους που κόπηκαν. Μόνο που και πάλι, επελέγη η λογική της εισφοράς υπέρ τρίτων…
Για την ακρίβεια, όσο...
περισσότερες κλήσεις κόβονται, τόσο πιο πολλά έσοδα θα καταλήγουν στα επικουρικά ταμεία για τις συντάξεις των ένστολων. Αντίστοιχα, από τα παράβολα για την πυρασφάλεια θα πληρώνονται οι συντάξεις των πυροσβεστών.
Αναλυτικά, και σύμφωνα με διάταξη που συμπεριλήφθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο, για τα τουριστικά πλοία, στο εξής για κάθε κλήση για τροχαία παράβαση που θα αντιστοιχεί σε ποσά μεγαλύτερα των 100 ευρώ, θα πηγαίνουν υπέρ των συγκεκριμένων ταμείων, 5 ευρώ. Πρόκειται για ένα μέτρο που ίσχυε και παλαιότερα, είχε καταργηθεί με νόμο και τώρα με νέα διάταξη, επανέρχεται από το... παράθυρο, για να αυξήσει τα έσοδα συγκεκριμένων επικουρικών ταμείων.
Με ανάλογη διάταξη, το 5% από τα παράβολα που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις υπέρ του Δημοσίου, για να πάρουν την απαραίτητη πιστοποίηση για το προσωπικό πυρασφάλειας, όπου απαιτείται, θα διατίθεται ως πόρος για το επικουρικό ταμείο των υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: