Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ενδοκυβερνητική ταραχή λόγω ΠΑΣΟΚ...


Οι προειδοποιήσεις Βενιζέλου για αποχώρηση από την κυβέρνηση αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για την «Ελιά» κριθεί μη ικανοποιητικό, έφεραν σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών και προκάλεσαν...
ταραχή στο Μαξίμου, την ώρα που η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους μετατέθηκε για μετά το καλοκαίρι.

Η αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης εάν η «Ελιά» δεν καρποφορήσει στις ευρωεκλογές άνοιξε αιφνιδίως το σενάριο των εθνικών εκλογών, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, και προκάλεσε ταραχή στο μέγαρο Μαξίμου, καθώς το πολιτικό κλίμα, στην τελική ευθεία για τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, βαραίνει επικίνδυνα για την κυβέρνηση.

«Αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δεν μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απειλώντας με έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα. Απευθυνόμενος δε στο εσωκομματικό κοινό που ασκεί αυστηρή κριτική για τη συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με τη Συγγρού, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και η «Ελιά» «δεν είναι ούτε τσόντα ούτε ουρά».

Είναι σαφές ότι στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανακόψουν την πιθανότητα διαρροών και άρα τη δική τους εκλογική συντριβή, επιστρατεύουν την τακτική του έμμεσου εκβιασμού και της κινδυνολογίας, εξαρτώντας τη συνέχιση της συμμετοχής τους στην κυβέρνηση από την έκβαση της αναμέτρησης της 25ης Μαΐου.

Στο ίδιο κλίμα, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές. Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα και μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε αποσαφηνιστεί εάν η επίμαχη διάταξη θα μείνει ως έχει ή θα αποσυρθεί.




Κυβερνητικά στελέχη απέφυγαν κάθε αναφορά στις δηλώσεις του αντιπροέδρου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για το ποιο θα είναι τελικά το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου. Σαμαράς και Βενιζέλος συναντώνται σήμερα το μεσημέρι, επισήμως για την οικονομία και τα αποτελέσματα του Eurogroup, αλλά η ατζέντα, όπως λένε συνεργάτες και των δύο, είναι ανοιχτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ψυχρολουσία στην κυβέρνηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μετέθεσε για το φθινόπωρο τη λήψη ενδεχόμενων αποφάσεων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: